Căpitanul naționalei Rusiei, Artiom Dziuba, a cerut să nu fie convocat pentru următoarele meciuri, din cauza situației din Ucraina

 Căpitanul naționalei Rusiei, Artiom Dziuba, a cerut să nu fie convocat pentru următoarele meciuri, din cauza situației din Ucraina

Căpitanul naționalei Rusiei, Artiom Dziuba, nu a fost convocat pentru următoarele meciuri, programate la finele lunii martie, din cauza „situaţiei dificile din Ucraina”, unde locuiesc mai mulţi apropiaţi ai jucătorului, a explicat selecţionerul rus, scrie SHOK.md, cu referire la digisport.ro.

„Ţinând cont de situaţia dificilă din Ucraina, unde trăiesc numeroşi membri ai familiei sale, Artem s-a scuzat şi a cerut, din motive familiale, să nu fie convocat pentru următoarele meciuri ale echipei Rusiei”, a explicat Valeri Karpin într-un interviu publicat pe site-ul Federaţiei Ruse de Fotbal.

Valeri Karpin a fost de acord cu cererea lui Artiom Dziuba și a afirmat că va rămâne în contact cu acesta.

„Am convenit să rămânem în contact şi voi urmări cu atenţie următoarele sale meciuri cu Zenit (Sankt Petersburg)”, a adăugat selecţionerul.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, FIFA a decis să excludă echipa Rusiei de la barajele de calificare pentru Cupa Mondială din 2022 programate la finele lunii. Federaţia rusă de fotbal a contestat această decizie în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) şi a solicitat ridicarea sancţiunii cu titlu provizoriu, aspect asupra căruia TAS urmează să se pronunţe.

Dar indiferent de situaţie, echipa Rusiei se va reuni pentru un stagiu între 21 şi 27 martie. „Programul exact al stagiului, precum şi al meciurilor amicale, este în curs de elaborare şi va fi publicat ulterior”, a precizat Valeri Karpin.

Citește și