Câștigătorii Eurovision 2022 vor merge în turneu în Europa pentru a strânge bani pentru armata ucraineană

 Câștigătorii Eurovision 2022 vor merge în turneu în Europa pentru a strânge bani pentru armata ucraineană

Câștigătorii concursului Eurovision 2022 plănuiesc un turneu în Europa pentru a strânge fonduri pentru armată, în timp ce Ucraina continuă să opună rezistență forțelor rusești, la mai mult de 80 de zile de la începerea războiului, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

După ce au câştigat Eurovision 2022 sâmbătă seară în Italia, laTorino, cu piesa „Stefania”, membrii trupei Kalush Orchestra au spus că această victorie „este pentru fiecare ucrainean”.

Solistul principal al formaţiei ucrainene, Oleg Psiuk, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că trupa va anunţa în curând pe Instagram unde va merge în turneu.

„La fiecare spectacol vom strânge fonduri pentru nevoile armatei”, a spus el.

Psiuk a afirmat că speră ca Ucraina să găzduiască ediţia Eurovision 2023 şi le-a mulţumit apărătorilor combinatului siderurgic Azovstal, ultimul bastion al rezistenţei ucrainene din Mariupol, pentru curajul de a rezista atât de mult timp.

Circa 265 de combatanţi ucraineni, care erau baricadaţi la oţelăria Azovstal, s-au predat forţelor ruse, însă un consilier prezidenţial ucrainean a declarat că rezistenţa lor a schimbat cursul războiului.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și