Cauza oficială a morții prințului Philip. Ce scrie în certificatul de deces

 Cauza oficială a morții prințului Philip. Ce scrie în certificatul de deces
0Shares

Potrivit certificatului de deces, prințul Philip a murit de bătrânețe, relatează Telegraph, care a obținut în exclusivitate date din document, scrie SHOK.md.

Palatul Buckingham a anunțat că ducele de Edinburgh a decedat la Castelul Windsor, pe 9 aprilie, fără a dezvălui mai multe detalii. Telegraph anunță că a obținut certificatul de deces al lui Philip, care a fost avizat de Sir Huw Thomas, șeful diviziei medicale regale. Sir Huw nu ar fi identificat nicio boală sau vătămare care ar fi putut contribui la moartea ducelui, relatează digi24.

Certificatul nu include nicio mențiune asupra stării preexistente din cauza căreia ducele a fost supus unei intervenții cardiace cu câteva săptămâni înainte de moarte. Medicii pot stabili bătrânețea drept cauză de deces dacă persoana are peste 80 de ani, iar starea fizică înregistrează un declin constant.

Prințul Philip a fost internat timp de o lună la două spitale din Londra. Inițial a primit îngrijiri pentru o infecție, dar apoi a fost supus unei proceduri chirurgicale.

Ducele s-a întors la Castelul Windsor pe 16 martie, unde și-au petrecut ultimele zile împreună cu regina Elisabeta a II-a.

0Shares