Caz cutremurător în Moldova: De 36 de ani, își caută fiica, dispărută fără urmă în drum spre școală

 Caz cutremurător în Moldova: De 36 de ani, își caută fiica, dispărută fără urmă în drum spre școală

Caz cutremurător în Moldova. Maria Porubin își caută copilul dispărută acum 36 de ani, fără urmă în drum spre școală. Femeia și-a trimis fetița de opt ani să-i aducă cheile de acasă și de atunci nu a mai văzut-o. Au fost efectuate căutări cu câinii, pe la spitale, dar totul a fost în zadar. Maria nu a mai avut copii, iar acum prin intermediul mediatizării speră că se va întâmpla o minune.

Fiica Mariei, Laura Burlac a dispărut la data de 24 decembrie,1986.

Era amiaza unei zile frumoase cu soare, în anul 1986. Doamna Maria a îmbrăcat un palton mai subțire, deoarece cu o zi înainte a fost viscol și împreună cu Laura, fiica ei de 8 ani, a mers la școala nr. 6 din sectorul Botanica (acum nu mai există). La școală și-a dat seama că i-au rămas cheile de la cabinetul clasei în paltonul cu care fusese îmbrăcată cu o zi înainte. A rugat-o pe Laura să meargă repede acasă și să le aducă. Locuiau nu departe de școală, la casă pe pământ, trebuia doar să traverseze strada Independenței (pe atunci fiind o strada mai îngustă și cu foarte puține mașini). Laurei îi era frică să nu întârzie la lecții, dar mama a asigurat-o că reușește.

Dna Maria a mers în clasa sa. Când a terminat lecția, dna Maria a mers în clasa Laurei să ia cheile. În clasă, profesoara i-a zis ca Laura nu a fost la lecție. Atunci dna Maria parcă a fost străpunsă de o săgeată, deoarece Laura niciodată nu a lipsit de la lecții și nu pleca undeva fără să anunțe. A trimis un băiat acasă să verifice dacă Laura e cumva acolo. Stăpâna de la care închiriau casa, a zis că Laura a fost acasă, a luat cheia și a plecat în mare grabă. Au început cu toții să o caute. Au mers la poliție, dar acolo le-au zis să meargă acasă și să o aștepte, abia a doua zi cu insistență și legături s-a acceptat cererea. Au fost efectuate căutări cu câinii. Au cautat-o pe la spitale.

Ei au fost primii care au dat anunț la TV despre dispariția copilului, deși până atunci au mai dispărut copii, aceștia nu erau dați în căutare și nu se făceau anunțuri TV. De atunci a tot căutat-o, ani la rând, în țară și peste hotare, dar în zadar. Chiar și acum, după 35 de ani, încă mai speră la o minune. Își dorește măcar să afle că e în viață și că este bine.

Data nașterii Laurei: 06.10.1978.

Pentru orice informație scrieți-i pe Facebook Elenei Virjnevschi.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană