Caz șocant: Un minor de 17 ani ar fi ucis un bătrân cu toporul

 Caz șocant: Un minor de 17 ani ar fi ucis un bătrân cu toporul

Un minor de 17 ani ar fi ucis un bătrân de 90 de ani cu toporul. Acesta a fost găsit cu leziuni corporale provocate prin tăiere în regiunea gâtului și capului. Polițiștii din Soroca au reținut aseară minorul, care ar fi consumat droguri, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

La scurt timp după comiterea infracțiunii, pe faptul dat a fost reținut un tânăr de 17 ani, locuitor al aceluiași sat, fiind suspectat de comiterea omorului. Pe hainele suspectului au fost depistate urme de sânge, iar în urma cercetării efectuate de polițiști, la domiciliul acestuia a fost găsit un topor, pe lama căruia au fost găsite fire de păr asemănător cu al victimei.

Fiind testat alcoolscopic s-a stabilit că suspectul nu consumase băuturi alcoolice, însă în rezultatul examinării probelor biologice prelevate s-a constatat că tânărul ar fi consumat droguri.

Pe cazul dat a fost pornită cauză penală conform art.145 al.2, bănuitul fiind reținut pentru 24 de ore.

Conform legii penale, persoana vinovată de comiterea infracțiunii de omor intenționat săvârșit cu bună ştiinţăprofitînd de starea de neputinţăcare se datorează vîrstei înaintate și cu deosebită cruzime, riscă pedeapsă cu închisoare de până la 20 de ani sau detențiune pe viață.

În acest context, poliția repetat îndeamnă întreaga comunitate, să se implice la monitorizarea minorilor și să existe o colaborare a tuturor instituțiilor responsabile, inclusiv a reprezentanților autorităților publice, pentru a stopa fenomenul implicării minorilor la comiterea infracțiunilor, deoarece în ultima perioadă de timp, atestăm o creștere a numărului de infracțiuni comise de către minori și cu participarea acestora.