Ce este usturoiul negru şi ce beneficii are pentru sănătate

 Ce este usturoiul negru şi ce beneficii are pentru sănătate
Natura și mâna omului au făcut o adevărată magie şi au creat usturoiul negru. Acesta este un tip de usturoi care a devenit deosebit de important pentru îngrijirea sănătății adulților de toate vârstele.

Nu crește în mod natural, ci se obține prin supunerea usturoiului alb unui proces de fermentare în condiții specifice de căldură și umiditate. Este un proces care necesită mult timp, scrie docdoctordebine.ro

Acest usturoi deosebit este japonez și, așa cum îi spune și numele, este închis la culoare și ușor mai uscat decât usturoiul normal. Un cățel de usturoi alb poate face minuni pentru sănătatea ta, dar usturoiul negru merge mult mai departe cu beneficiile.

La ce este folosit usturoiul negru și cum poate fi consumat?

Usturoiul negru are o textură fină și un gust dulce-acrișor. Așa că este logic că mulți oameni îl preferă pentru că nu are gustul (și mirosul) puternic al usturoiului alb. Nu provoacă mirosuri alimentare sau corporale neplăcute.

Comparativ cu usturoiul obișnuit, usturoiul negru conține o cantitate mai mare de polifenoli, aminoacizi și zinc. De asemenea, conține vitaminele B1, B2, B3, C și minerale precum iodul, potasiul și fosforul.

Beneficiile sale includ:

Poate scădea nivelul colesterolului. Datorită proprietăților sale, împiedică activitatea anumitor catalizatori biologici din organism.

Ajută la scăderea tensiunii arteriale. Acesta dilată vasele de sânge, ceea ce ajută la controlul eficient al hipertensiunii.