Ce să mănânci ca să nu fii mușcat de țânțari: Alimentele care îi țin la distanță

 Ce să mănânci ca să nu fii mușcat de țânțari: Alimentele care îi țin la distanță
0Shares

Oricât de ciudat sună, vitamina B1 ţine ţânţarii la distanţă. Aşadar, este indicat să consumăm cât mai multe alimente care o conţin: orz, orez brun, sparanghel, dar şi grâu verde, germeni de broccoli şi alge marine, scrie SHOK.md cu referire sinteza.

Hidratarea este foarte importantă, mai ales în această perioadă a anului. Prin transpiraţie, pierdem multe lichide.

Care este legătura dintre vitamina B1 și alungarea țânțarilor?
Ei bine, fiind o vitamină hidrosolubilă, aceasta se elimină pe cale urinară și prin transpirație. Astfel, vitamina B1 intervine în modul cum miroase pielea, constituind un fel de repelent contra țânțarilor, potrivit doctorulzilei.ro. Iată de ce pielea persoanelor care au un nivel crescut al vitaminei B1 nu este deloc pe placul micilor insecte.

Sunt nutriționiști care susțin chiar că suplimentarea cu vitamina B1(în doze de 100 mg/zi) este indicată pe parcursul verii pentru prevenirea înțepăturilor de țânțari. Nu îți face griji! Mirosul care ține la distanță țânțarii nu poate fi perceput de om. Așa că vitamina B1 nu va face același lucru cu cei din jurul tău!

În cazul persoanelor cu disbioză intestinală, anorexie, boala Crohn, alcoolism cronic, tulburări asociate cu deficit de vitamina B1, este cu atât mai recomandată suplimentarea nutritivă.

Ce tipuri de persoane preferă țânțarii?
Femeile însărcinate sunt printre preferatele acestor gâze. Ele produc mai mult dioxid de carbon decât celelalte femei, iar țânțarii manifestă un interes mai mare din acest motiv.

Sportivii

Să nu te mire dacă după o tură de alergat prin parc vei deveni ținta țânțarilor și a muștelor. Insectele sunt atrase de acidul lactic pe care corpul tău îl produce de două ori mai mult după ce ai activitate fizică.

Persoanele care consumă des băuturi alcoolice
Să bei o bere vara e de-a dreptul răcoritor, însă, cu ocazia asta, atragi și țânțarii.

Persoanele care au grupa de sânge zero
Grupa de sânge este un alt indicator al predispoziției la atacul muștelor și țânțarilor.

Persoanele care au grupa zero de sânge au cu până la 83% mai multe șanse să fie înțepate. De cealaltă parte, persoanele care au grupa de sânge A nu se află printre favoritele enervantelor insecte.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/