Ceban, despre spotul MS privind sterilizarea masculină: Voi sunteți nebuni acolo? S-au terminat problemele și v-ați apucat de castrare?

 Ceban, despre spotul MS privind sterilizarea masculină: Voi sunteți nebuni acolo? S-au terminat problemele și v-ați apucat de castrare?

Edilul capitalei, Ion Ceban, a început ședința de astăzi a primăriei cu spotul despre sterilizarea masculină, publicat de Ministerul Sănătății, după care a dispărut de pe site. Ceban a declarat că „poate și e ceva bun, de învățat, dar când avem o natalitate scăzută, iar noi spunem cât de bine este să sterilizăm moldovenii, oare despre ce vorbește asta?”, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Am vorbit astăzi despre campania națională a Ministerului Sănătății! Această campanie „națională”, a trezit săptămâna trecută și amuzament pe de oparte, dar și demonstrează cât de incompetenți sunt cei care ne guvernează și e foarte trist ce se întâmplă. Casa arde, baba se piaptănă. După ce nu au făcut nimic pentru a crește calitatea vieții oamenilor, am ajuns să o vedem și pe asta. Sterilizarea bărbaților ca și campanie națională!

Știu că mulți nu au văzut acel filmuleț informativ realizat de Ministerul Sănătății, despre o întregă campanie în domeniul sănătății și anume despre vasectomia la bărbați, în popor spus, sterilizarea și tot procesul explicat cum trebuie de făcut. Voi sunteți nebuni acolo? Poate și e ceva bun, de învățat, dar când avem o natalitate scăzută, iar noi spunem cât de bine este să sterilizăm moldovenii, oare despre ce vorbește asta? După 48 de ore acest video a fost șters de pe pagina ministerului. De rușine cred.
Concluzia este că oamenii au cheltuit bani și nu contează dacă acestă acțiune este necesară pentru poporul nostru sau nu. Toate problemele în sănătate s-au terminat și s-au apucat de castrare. Dar unde sunt campaniile de care cu adevărat are nevoie populația? – Condiții mai bune în spitale pentru pacienți și medici. – Servicii medicale de calitate în spitalele din țară. – Campanii de prevenire a diverselor patologii. – Actualizarea planului Covid, ținând cont că numărul de infectări crește în Europa și mai ales la nivel regional. Între timp, cei de la Ministerul Sănătății vor face filmulețe despre sterilizare/castrarea moldovenilor, iar pe umerii medicilor din spitalele din Chișinău și în grija primăriei va cădea munca adevărată în lupta cu Covid la nivel de țară. Sunt multiple domenii în care se poate de investit și de promovat.
Cred că unii sunt tare departe de ce se întâmplă în domeniul medical din țară, unde cu adevărat trebuie de concentrat. Nu au idee care sunt problemele oamenilor. Recent mi s-a spus că se gândesc cei de la guvernare cum în toamnă să introducă noi restricții cu privire la Covid. Au nevoie din nou să acopere probabil anumite acțiuni pe care au de gând să le întreprindă împotriva propriului popor, deoarece odată cu introducerea stării de urgență în țară au încălcat legea în stânga și în dreapta”, a menționat Ceban.
Vedeți spotul informativ mai jos:

 

Citește și