Cel mai mare copac din lume în folie de protecție, pentru a-l proteja împotriva incendiilor din California

 Cel mai mare copac din lume în folie de protecție, pentru a-l proteja împotriva incendiilor din California
Cel mai mare copac din lume a fost înfășurat în folie pentru a-l proteja împotriva flăcărilor de un incendiu în Parcul Național pitoresc Sequoia din California. Baza Arborelui General Sherman a fost învelită în material rezistent la arsuri pe bază de aluminiu , potrivit Sequoia și Kings National Parks, scrie SHOK.md cu referire la edition.cnn.
Arborele are o înălțime de 275 de picioare și un diametru de peste 36 de picioare la bază, ceea ce îl face mai înalt decât Statuia Libertății de la baza sa până la torță.
Echipajele parcului pregătesc Pădurea Gigantă, care găzduiește peste 2.000 de sequoii, prin îndepărtarea combustibilului de foc și înfășurarea copacilor.
„Practic am spus echipajelor de pompieri să trateze toate secuoasele noastre speciale ca și cum ar fi clădiri și să le înfășoare pe toate și să greșească toată așternutul și să rostogolească buștenii grei”, Christy Brigham, șeful managementului resurselor și științei pentru Sequoia și Parcul Național Kings Canyon, a declarat pentru CNN.
Pe un teren mai accidentat, mai inaccesibil, echipajele aruncă gel ignifug cu elicopterul pe crânguri, dar din cauza inversiunii grele a fumului, aeronavele au fost împiedicate, a spus Brigham.
Cealaltă problemă este că focul arde în locuri în care Serviciul Parcului Național nu are istorie de incendii. Asta înseamnă că există o mulțime de creștere excesivă și care ar putea oferi unui incendiu o mulțime de combustibil pentru a arde – ducând la un foc mai fierbinte și mai intens, care ar putea avea un impact sever asupra sechelor.
Chiar dacă echipajele lucrează din greu în încercarea de a proteja aceste sequoii, acestea au fost deja lovite puternic de incendii în ultimii ani. 
„Două treimi din suprafața gigantică a pădurii de sequoia din Sierra Nevada a ars în incendii între 2015 și 2020”, spune Serviciul Parcului Național .
Anul trecut Castle Fire a scos, 10-14% din toți copacii gigantici maturi de pe planetă, aproximativ 7.500 până la 10.600 copaci, care ar fi putut varia de la sute la 3.000 de ani, a adăugat serviciul .

Maria Palade

https://shok.md/