Cele mai ciudate creaturi acvatice

 Cele mai ciudate creaturi acvatice

Oceanului este plin de organisme acvatice de tot felul, există câteva creaturi care uimesc prin aspectul lor nemaiîntâlnit, ușor ciudat, dar totodată interesant, scrie cu SHOK.md cu referire la digi-animalworld.tv

SEPIA VAMPIR

Sepia vampir trăiește la adâncimi ale oceanului între 600 /900 de metri şi-a luat numele de la „manta ” sa, pe care o poate întoarce pentru a se acoperi cu ea atunci când vrea  se ascundă.

CYPHOMA GIBBOSUM

Deși ai crede  partea viu colorată se află pe cochilia acestuia, de fapt, petele se datorează țesutului moale al melcului marin, care este aproape întotdeauna înfășurat în jurul întregului exterior al cochiliei.

DRAGONUL ALBASTRU

Aceste creaturi marine ciudate sunt de fapt o specie de moluște. Trăiesc  în Oceanul Pacific și își petrec viața plutind cu susul în jos, în timp ce se hrănesc cu alte organisme precum meduze.

ENYPNIASTES

altă creatură acvatică ciudată este acest castravete de mare, găsit la aproximativ 2,5 km adâncime în Marea Celebes din vestul Pacificului, la est de Borneo.

BALISTIDAE

Acest pește cu dinți ciudați trăiește în apele tropicale și subtropicale din întreaga lume. Din lateral, peștele  poate fi destul de drăguț, datorită culorilor strălucitoare, dar, din față, dinții lui asemănători omului îl face  aibă un aspect ciudat.

Maria Palade

https://shok.md/