Cele mai ciudate oraşe din lume. Oraşul unde nu ai voie să mori

 Cele mai ciudate oraşe din lume. Oraşul unde nu ai voie să mori
Există oraşe care au devenit cu timpul cunoscute pentru unicitatea lor. Dacă în Alaska există o localitate în care toţi locuitorii trăiesc sub acelaşi acoperiş, în Longyearbyen, oficial, oamenii nu au voie să moară, scrie SHOK.md cu referire la atlas-geografic.

Cel mai diabolic oraş

Statul Michigan, Statele Unite ale Americii, este considerat „Iadul pe Pământ“. Originea numelui este incertă, dar locuitorii oraşului sunt fericiţi să-şi susţină imaginea diabolică. Turiştii fac cu poftă nenumărate fotografii cu panouri pe care sunt inscripţionate mesaje de genul „Bine aţi venit în Iad“, magazinul de suveniruri locale oferind spre vânzare un metru de pământ în Iad contra sumei de 6,66 dolari.

Oraşul în care nu se poate muri

Oraşul Longyearbyen, Svalbard, este una dintre cele mai nordice aşezări din lume şi un loc în care, oficial, oamenii nu au voie să moară. Deşi există un cimitir în oraş, acesta nu a fost folosit în ultimii 70 de ani. Motivul acestei reguli este dat de clima îngheţată, care împiedică descompunerea corpurilor moarte, făcându-le o atracţie pentru animalele sălbatice. Persoanele foarte bolnave sunt transportate în Norvegia cu avionul.

Un oraş în care morţii depăşesc numărul celor vii

Oraşul Colma, California, găzduieşte 17 cimitire. Numărul persoanelor decedate este mai mare decât al celor care trăiesc, cu o mie la unu. Acest lucru se întâmplă deoarece autorităţile au decis cu ceva timp în urmă să mute toate cimitirele din apropiere în San Francisco, toate corpurile fiind reîngropate aici. Motto-ul oraşului: „Este minunat să fii în viaţă în Colma!“

Oraşul în stâncă

Oraşul Setenil de las Bodegas din Spania este construit într-o stâncă enormă de bazalt. Există străzi unde turiştii pot vedea roci deasupra capului în loc de albastrul cerului. Unele dintre acestea par pe punctul de a cădea, dar rezistă de secole.

Oraşul extratereştrilor

Se spune că, în 1947, un OZN s-a prăbuşit lângă oraşul Roswell, New Mexico. Singurul lucru cu adevărat cert este că acesta a fost un subiect intens dezbătut. Aşa a devenit Roswell cunoscut drept „Oraşul extratereştrilor“. Aici se organizează festivaluri cu această tematică, chiar McDonald’s-ul local fiind decorat cu imagini de umanoizi.

Oraşul ai cărui locuitori trăiesc sub acelaşi acoperiş

Întreaga poulaţie din Whittier, Alaska, locuieşte într-o clădirea cu 14 etaje, care a aparţinut unei foste unităţi militare. Aceasta găzduieşte toate magazinele oraşului, o secţie de poliţie, un spital şi o biserică. Scopul a fost de a economisi încălzire, deoarece vremea este rece şi vântul bate aproape tot anul. Populaţia oraşului numără aproximativ 220 de persoane.

Un oraş în peşteră

Matmata din sudul Tunisiei este un oraş în care mulţi dintre locuitorii beriberi aleg să rămână în locuinţele construite în peşteră. Deşi în anii ’70 s-au construit case de suprafaţă, mulţi localnici preferă să păstreze tradiţia.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și