China poluează mai mult decât toate țările dezvoltate la un loc. Statele Unite sunt al doilea cel mai mare poluator

 China poluează mai mult decât toate țările dezvoltate la un loc. Statele Unite sunt al doilea cel mai mare poluator
0Shares

China este în responsabilă pentru mai multe emisii de gaze cu efect de seră decât toate naţiunile dezvoltate din lume combinat, potrivit noilor cercetări publicate de Rhodium Group, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

Emisiile Chinei a şase gaze care captează căldura au crescut la echivalentul a 14,09 miliarde de tone de CO2 în 2019, depăşind totalul de gaze de efect de seră a membrilor Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică cu aproximativ 30 de milioane de tone, potrivit grupului de cercetare a climei din New York, relatează publicația Bloomberg, citată de Mediafax.

Scara masivă a emisiilor Chinei evidenţiază necesitate ca ţara asiatică să ajungă la emisii zero până în 2060 cum s-a angajat. Emisiile produse de China au reprezentat 27% din emisiile globale. SUA, al doilea cel mai mare emitent, a contribuit cu 11%, în timp ce India a depăşit pentru prima dată Uniunea Europeană cu aproximativ 6,6% din totalul global.

Cu toate acestea, China are, de asemenea, cea mai mare populaţie din lume, astfel încât emisiile sale pe cap de locuitor rămân mult mai mici decât cele din SUA şi, pe o bază istorică, membrii OECD sunt încă cei mai mari vinovaţi ai încălzirii din lume, după ce au pompat în atmosferă de patru ori mai multe gaze cu efect de seră decât China din 1750.

„Istoria Chinei ca emiţător major este relativ scurtă în comparaţie cu ţările dezvoltate, dintre care multe au cu un secol de poluare mai mult”, susțin cercetătorii.

0Shares