Maestrul care nu va fi uitat: În cinstea lui Anatol Dumitraş va fi instalată o placă comemorativă și un bust

 Maestrul care nu va fi uitat: În cinstea lui Anatol Dumitraş va fi instalată o placă comemorativă și un bust

Designerul Diana Voevuțki vine cu o noutate frumoasă la sfârșit de săptămână, și anume, regretatul interpret şi compozitor Anatol Dumitraş va avea o placă comemorativă și un bust, scrie SHOK.md.

„La final de săptămână, vin cu o noutate frumoasă. Admir enorm creația lui Anatol Dumitraș. Îi cunosc soția- d.Lidia- cu care deseori ne vedem la mormântul regretatului maestru. Ea până în prezent trăiește foarte modest, dar are un vis- să aibă și artistul, care a lăsat piese nemuritoare, o placă comemorativă și un bust. Și iată că am găsit persoana care s-a oferit să preia toate cheltuielile legate de confecționarea acestora. D.Lidia este extrem de emoționată și fericită”, a scris aceasta pe pagina ei de Facebook.

Anatol Dumitraş s-a stins din viaţă cu cinci ani în urmă, artistul suferea de cancer.

Anatol Dumitraş s-a născut pe 14 noiembrie 1955 în satul Larga, Briceni, Republica Moldova. Şi-a făcut studiile la Şcoala tehnică nr. 1 de la Cernăuţi şi a lucrat în calitate de electrician în satul natal, însă a ales să facă muzică. Şi-a început cariera în 1982 în calitate de solist al formaţiei „Bucuria”, iar în 1983 cântă în formaţia „Legenda”.

În 1993, Anatol Dumitraş devine solist al Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” din Chişinău. Pe parcursul anilor reuşeşte să realizeze numeroase înregistrări la Radiodifuziunea şi Televiziunea Naţională. Discografia sa numără albumele „Sus paharul” (2000), „Ultima seară” (2003), „Azi la masa mare” (2005), „Anii mei – destinul meu” (2007) şi „Roata vieţii”, înregistrat în 2008.

Din 1995 deţine Titlul Onorific de „Maestru în Artă”. În anul 2012, i-a fost conferit Titlul Onorific „Artist al Poporului”.