Cinci ani de calvar: Două surori minore, abuzate sexual de frate, ani la rând. Tânărul, trimis în judecată

 Cinci ani de calvar: Două surori minore, abuzate sexual de frate, ani la rând. Tânărul, trimis în judecată

Un tânăr, în vârstă de 21 de ani, a fost deferit justiției pentru abuz sexual săvârșit pe parcursul a 5 ani asupra surorilor sale minore, cu vârsta de 12, și respectiv, 14 ani, anunță Procuratura Generală, într-un comunicat de presă, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

La 8 octombrie 2021 Procuratura a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unui bărbat în vârstă de 21 ani, învinuit pe mai multe capete de acuzare pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.171 alin.(3) (Violul) și 172 alin.(3) (Acțiuni violente cu caracter sexual) din Codul penal.
Astfel, persoana este acuzată că pe parcursul a 5 ani, prin constrângere fizică și psihică, a comis abuzuri sexuale asupra surorilor sale vitregi cu vârsta de 12 și respectiv 14 ani, cu care locuia împreună într-o localitate din nordul țării.

Pe parcursul efectuării urmăririi penale, victimele minore au beneficiat de consiliere psihologică, fiind plasate în cadrul unei instituții de reabilitare.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.