(video) Pastorul Vasile Filat explică de ce baptiștii nu dansează și de ce cifra 666 este considerată a diavolului

 (video) Pastorul Vasile Filat explică de ce baptiștii nu dansează și de ce cifra 666 este considerată a diavolului

Pastorul Vasile Filat a dezvăluit în cadrul unui interviu pentru Dorina Galben că din motive biblice persoanele de religie baptistă nu dansează, întrucât „nu găsesc practica aceasta la primii creștini, dar în același timp nu e atât de condamnat”. Acesta a mai adăugat că tinerii au alte ocupații mai interesante care îi ajută la „zidirea caracterului”, scrie SHOK.md.

„Un motiv este pentru că nu găsesc practica aceasta la primii creștini, dar în același timp nu e atât de condamnat. Noi nu încurajăm tinerii să meargă la discotecă. Ei se au foarte multe lucruri interesante pe care le fac. Poate cineva o să zică că aceasta nu-i distracție, dacă ei se adună, studiază biblia, cântă cântări, fac lucrări frumoase de misiune, au ore de închidere, au niște activități interesante duhovnicești care îi ajută la zidirea caracterele lor. Îi văd foarte veseli și distracția lor nu se termină cu beții și bătăi.

La o nuntă e pus accentul pe un mesaj frumos ca să fie înțeleasă semnificația căsătoriei. Distracția și veselia e duhovnicească. Cei care vin, rămân impresionați. Noi nu folosim alcool la nuntă și nu dansăm”, a menționat în cadrul interviului.

Pastorul a mai vorbit și despre semnificația cifelor 666.

„E menționată în Biblie, când va veni Antihrist pe acest pământ, el îi va însemna pe toți oamenii care vor acceptat să i se închine lui, îi va marca cu semnul acesta 666 pe mâna dreaptă sau pe frunte și fără aceasta ei nu vor putea cumpăra sau vinde. Semnul acesta va fi aplicat conștient și oamenii vor decide dacă îl vreau sau nu.

Oamenii care vor fi marcați, ei intră sub un control total al Antihristului. Oamenii vor fi controlați pentru o perioadă scurtă de 3 ani și jumate. Oamenii aceștia sunt sortiți la pieire, faptul că au acceptat semnul acesta e ireversibil”, a spus Vasile Filat.

Vezi mai mult în video.