Cine este soldatul rus care a glumit cu soţia sa despre violarea ucrainencelor

 Cine este soldatul rus care a glumit cu soţia sa despre violarea ucrainencelor

Soldatul rus interceptat în timp ce obţine permisiune din partea soţiei sale să violeze ucrainence a fost identificat de RadioLiberty, scrie SHOK.md cu referire la adevarul.
Potrivit unei investigaţii publicate vineri de RFE/RL, soldatul rus care glumit cu soţia sa despre violarea ucrainencelor şi chiar a primit permisiunea să comită un astfel de act considerat drept crimă de război se numeşte Roman Bîkovski şi are 27 de ani.   Născut şi crescut la Oriol, un oraş din Rusia Centrală, Bîkovski şi soţia sa Olga s-au mutat în Crimeea după anexarea acestei peninsule de la Marea Neagră de către Rusia, în 2014.

RFE/RL precizează că a obţinut numerele celor doi de la serviciile secrete ucrainene şi le-a identificat apoi ca fiind trecute la conturile de pe reţelele sociale ale soţilor Bîkovski.   RFE/RL i-a sunat apoi. Roman Bîkovski şi-a confirmat identitatea şi a spus că se află acum la Sevastopol, în Crimeea.

El a negat că ar fi soldatul care a glumit cu soţia sa despre violarea ucrainencelor. Olga Bîkovskaia a confirmat că soţul ei se află la Sevastopol, precizând că a fost tratat într-un spital din cauza unor răni.   În ciuda negării lui Roman Bîkovski, vocea lui şi cea a soţiei sale se potrivesc cu vocile din interceptarea efectuată de serviciile secrete ucrainene, precizează RFE/RL.   Potrivit RFE/RL, mama lui Roman Bîkovski este la rândul ei angajată în forţele armate ruse.   Cu titlul „Interceptare a Serviciului de Securitate: Soţiile invadatorilor ruşi permit bărbaţilor lor să violeze femei ucrainence”, în clip se aude vocea unei femei care spune: „Da, fă-o acolo. Ucrainencele de acolo. Violează-le. Da. Nu-mi spune nimic, înţeleg”, adaugă femeia cu un râs timid.   „Uh-huh”, spune soţul drept răspuns. „Deci ar trebui să violez şi să nu-ţi spun nimic”, întreabă el, clarificând că femeia îi dă voie. „Da, astfel ca să nu ştiu nimic”, îi răspunde soţia, înainte ca amândoi să fie auziţi râzând de data aceasta. „De ce mă întrebi”, mai spune femeia. „Chiar pot?”, întreabă el din nou. „Da, îţi dau voie. Foloseşte doar protecţie”, adaugă ea chicotind. Bărbatul răspunde din nou: „Ok”.

Nimeni nu l-a acuzat pe Bîkovski de viol şi nici nu au fost depuse acuzaţii împotriva cuplului. Deşi este posibil ca cei doi soţi să fi glumit, discuţia lor a fost făcută publică la scurt timp după publicarea unui raport Human Rights Watch (HRW) despre cazurile de viol comise de soldaţii ruşi în Ucraina, notează RFE/RL.   Ambasadorul Regatului Unit în Ucraina, Melinda Simmons, a numit violul un element al războiului dus de Vladimir Putin împotriva Ucrainei.   „Deşi nu cunoaştem încă întreaga amploare a utilizării sale în Ucraina, este clar deja că face parte din arsenalul Rusiei. Femei au fost violate în faţa copiilor lor, fete în faţa familiilor lor, ca un act deliberat de subjugare”, denunţă Melinda Simmons.

Violul este o crimă de război, iar soldaţii acuzaţi de astfel de acte riscă să fie aduşi în faţa unei instanţe internaţionale dacă sunt capturaţi. Comandanţii lor sunt, de asemenea, răspunzători penal dacă au ştiut despre comiterea unui viol şi nu au făcut nimic pentru a-l opri.   Rusia nu a răspuns în mod specific acuzaţiilor despre viol. Totuşi, Moscova a negat că soldaţii ruşi au vizat civili sau au comis crime de război în Ucraina, în ciuda dovezilor tot mai mari care arată contrariul.

 

 

 

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și