Cele mai delicioase rețete de pască. Cum să faci cea mai bună pască de Paște

 Cele mai delicioase rețete de pască. Cum să faci cea mai bună pască de Paște

Rețete pască. Sărbătorile Pascale se apropie cu paşi repezi, aşa că noi am încercat să descoperim secretul celor mai bune reţete tradiţonale, nelipsite de pe masa de Învierea Domnului, scrie SHOK.md cu referire la wowbiz.

Rețete pască. Pasca tradiţională din Moldova cu brânză de vaci, sau pasca făcută numai din ingrediente sută la sută naturale, dar şi cozonacii cu nucă şi ciocolată, sunt doar câteva dintre aceste delicatese.

Pasca este una dintre cele mai bine vândute şi cerute reţete, înainte de Paşte.

Aluatul:
Intr-un bol amestecăm untul, smântâna, zaharul și gălbenușul. Adăugăm praful de copt, zahărul cu pastai de vanilie, apoi faina treptat pâna obținem un aluat omogen și nelipicios. Formăm o bila din el, îl invelim în folie alimentară și îl dăm 20-30 de minute la frigider.

Umplutura:

Brânza o rupem bucatele cu mâna și o punem în robot

Oale le mixam impreuna cu albusurile, un praf de sare si le punem peste branza. Adaugam zaharul si dam totul prin robot pana consistenta devine cremoasa si o rasturnam intr-un bol. Incorporam cu o lingura mascarponele, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie, stafidele (oprim cateva pentru decor) si la final putin gris.
Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem o foaie potrivit de groasa.

Ungem o tava de tartă cu margarina, o tapetam cu hârtie de copt și așezăm foaia de aluat acoperind și marginile tavei. O ințepăm cu furculița, punem umplutura și o nivelam.

Batem un ou, ungem pasca, iar deasupra din stafidele oprite facem o cruce. Introducem tava în cuptorul incins pentru 50-60 de minute, pâna pasca este bine coaptă iar deasupra are o culoare rumena frumoasa.

Pentru a pregăti cea mai bună rețetă de pască vei avea nevoie de câteva ingrediente:

  • 500 g făină
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 150 g zahăr,
  • coajă rasă de lămâie
  • 3 gălbenușuri
  • 200 ml lapte călduț
  • 150 g unt
  • un praf de sare
  • 2 lingurițe esență de rom
  • Umplutura
  • 1 kg brânză de vaci proaspătă
  • 4 albușuri
  • 3 linguri de griș
  • 125 g zahăr
  • 100 g stafide
  • coaja rasă de lămâie
  • 1 sticluță esență de vanilie sau rom
  • 1 gălbenuș pentru uns

Cum se pregătește cea mai bună rețetă de pască?

Se încălzește laptele, se adaugă untul și zahărul și se amestecă până acestea se topesc.

Se cerne făina de două ori pentru a o aera. Drojdia se dizolvă în puțin lapte cald, amestecată cu 1 lingură de zahăr și se lasă la cald până își dublează volumul.

Stafidele se pun la hidratat în apă călduță cu esență de vanilie sau rom. În mijlocul făinii se face o adâncitură, unde se toarna drojdia si laptele cu untul topit. Se adaugă gălbenușurile frecate cu sare, coaja de lămâie și esența.

Se frământă un aluat ușor ferm care se acoperă și se lasă la dospit, la loc cald. Între timp, se pregătește umplutura de brânză.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și