Copilul de 6 ani, care a supraviețuit accidentului de telecabină cu 14 morți din Italia a fost răpit

 Copilul de 6 ani, care a supraviețuit accidentului de telecabină cu 14 morți din Italia a fost răpit

Autoritățile din Italia au deschis o anchetă după ce un copil de 6 ani, singurul supraviețuitor al unui accident infiorător de telecabină, a fost dus în Israel de bunicul său, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Părinții lui Eitan Biran, fratele mai mic și doi dintre străbunicii lui s-au numărat printre cele 14 persoane care au murit în accident. Copilul de 6 ani a rămas cu o mătușă din partea tatălui în Italia, după ce a fost externat din spital. Femeia a primit custodia, însă, ulterior, și rudele materne ale lui Eitan din Israel au cerut în instanță acest drept.

Familia lui Eitan s-a mutat în Italia cu câțiva ani înainte de accident, iar mătușa sa paternă, Aya Biran-Nirko, a primit dreptul de custodie în luna iunie.

Sâmbătă, Eitan a fost scos la plimbare de bunicul matern, Shmulik Peleg, care s-a mutat în Italia după accident pentru a fi aproape de el și care avea drepturi de vizitare acordate de instanță.

Dar Eitan nu s-a mai întors acasă, pentru că a fost scos din țară cu un avion privat, folosindu-se pașaportul israelian al copilului. Diplomații israelieni au confirmat sosirea în țară.

Mătușa maternă a lui Eitan, Gali Peleg, a depus cerere pentru adopția lui în luna august, afirmând că băiatul este ținut ostatic în Italia.

„Nu l-am răpit pe Eitan, l-am adus acasă”, a declarat ea duminică pentru un post de radio din Israel. Femeia a mai spus că părinții lui Eitan își doreau să se întoarcă în Israel, însă a intervenit accidentul.

Mătușa paternă a copilului, cea care a primit custodia, spune că ceea ce se întâmplă este „o nouă tragedie pentru Eitan”, potrivit ziarului italian Corriere della Sera.

O anchetă privind cauza accidentului din nordul Italiei este încă în desfășurare, dar procurorii spun că frânele de urgență ale telecabinei au fost dezactivate intenționat.

13 persoane au murit în urma tragediei, între care un copil de 2 ani, iar cel de-al doilea copil a murit ulterior, la spital.

Mai multe persoane angajate la compania care opera telecabina sunt în prezent cercetate. Un tehnician a recunoscut că la începutul acestui an a instalat un suport în formă de furcă pentru a dezactiva frâna de urgență, care ar fi funcționat defectuos.

Însă un expert care a vizionat clipurile anterioare cu telecabina a spus că imaginile sugerează că frâna de urgență fusese dezactivată încă din 2014.

Maria Palade

https://shok.md/