E sărbătoare și răsună muzica! Mai mulți interpreți de muzică populară, omagiați astăzi

 E sărbătoare și răsună muzica! Mai mulți interpreți de muzică populară, omagiați astăzi

Mare sărbătoare în lumea muzicii populare! Astăzi sunt omagiați îndrăgiții interpreți- Igor Cuciuc, Lenuța Gheorghiță, Ana Dabija și celebrul instrumentist, Ștefăneț Edgar. Cu aceast prilej, șeful Direcției Culturii a venit cu un mesaj de felicitare în mediul online, scrie SHOK.md.

„Din numele Direcția Cultură a municipiului Chișinău și al meu personal, Vă transmitem sincere gânduri de felicitare, urări de sănătate și fie ca bunul Dumnezeu să făgăduiască binecuvântarea artistică pe mai departe. La mulți ani!”, a scris Valentina Volntir.

Igor Cucuiuc a împlini astăzi 38 de ani. Artistul s-a născut în satul Călinești, raionul Fălești, pe atunci RSS Moldovenească. Primele studii muzicale le-a făcut la Colegiul de muzică „Ștefan Neaga”. Ulterior, a absolvit facultatea de canto popular a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice „G. Musicescu” din Chișinău.În anul 2007 a obținut trofeul Festivalului-concurs „Nicolae Sulac”. În anul 2009 a lansat albumul solo cu denumirea „Mi-ai dat o fetiță Doamne”.

În anul 2011 a lansat videoclipul la piesa „Moldoveni veniți acasă”.

În prezent este solist al orchestrei de muzică populară „Frații Advahov”.

În decembrie 2020, Președintele Republicii Moldova Igor Dodon i-a conferit lui Igor Cuciuc Titlul onorific „Artist Emerit”.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi stând în picioare

Lenuța Gheorghiță a împlint frumoasa vârstă de 43 ani. Interpreta a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Facultatea Canto popular.

A fost solistă a orchestrei „Mugurel”. Colaborează cu mai mulți muzicieni și compozitori de muzică populară și ușoară.

În anul 2007 a lansat primul album solo „Bade, pentru tine cânt”. După două albume de muzică populară a început și cariera solo în muzica ușoară.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare şi interior

Ana Dabija

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare, floare şi în aer liber

Celebrul instrumentist, Ștefăneț Edgar.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare şi interior