(video) „Totul a pornit de la prietenia noastra cu Roman”. Trenulețul nu se oprește aici, Zdubii și Frații Advahov promit noi colaborări

 (video) „Totul a pornit de la prietenia noastra cu Roman”. Trenulețul nu se oprește aici, Zdubii și Frații Advahov promit noi colaborări

Reprezentanții țării noastre la Eurovision au venit cu un mesaj video unde au mulțumit pentru susținerea primită, după ce s-au clasat pe locul șapte, în marea finală a concursului internațional. Formația „Zdob și Zdub” și Frații Advahov nu se opresc aici și promit că vor veni cu noi colaborări  „Am rămas impresionați de impactul pe care l-a avut Trenulețul și copleșiți de emoții când am văzut susținerea publicului ieri pe scena de la Torino”, a menționat dirijorul și violonistul Vasile Advahov.

Potrivit lui Vasile Advahov, „totul a pornit de la prietenia ”, cu solistul trupei Zdob şi Zdub, Roman Iagupov. 

„Ne-am întâlnit pe timp de pandemie și am decis să facem ceva ca să ridicăm muzica în Moldova, să ridicăm cultura și să facem că țara noastră să iasă în evidență. Ne-a reușit”, a spus Vasile, într-un filmuleț postat pe Facebook.

Roman Iagupov a adăugat: „Am unit diaspora, toți oamenii. Eu am făcut rock and roll, dar Vasile cu Vitalie folclor. Trăiască Moldova!”.

Totodată, Vasile Advahov a venit cu un mesaj de mulțumire pentru toată susținerea primită.

Am rămas impresionați de impactul pe care l-a avut Trenulețul și copleșiti de emoții când am văzut susținerea publicului ieri pe scena de la Eurovision. Asta ne motivează și mai mult să vă aducem piese frumoase în continuare! Vă mulțumim!”.

Șefa statului, Maia Sandu, a adresat un mesaj de felicitare către formația „Zdob și Zdub” și Frații Advahov pentru prestația din finala Eurovision 2022. „Prin energia și talentul vostru, ați urcat Moldova pe locul șapte în finală”, a scris Sandu. Totodată, președinta a felicitat Ucraina pentru victorie.

Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra cu piesa „Stefania” este marea câștigătoare a concursului Eurovision 2022, datorită votului telespectatorilor de 439 de puncte, care a răsturnat complet ierarhia rezultată după o primă jurizare venită din partea țărilor participante.

Formația Zdob și Zdub și frații Advahov au ridicat publicul din Torino în picioare, în marea finală a concursului Eurovision. Țara noastră a evoluat sub numărul 19 din 25 de participanți.