(VIDEO) „Trenulețul” Zdubilor și fraților Advahov a ridicat sala în picioare: Vezi prestația din finala Eurovision

 (VIDEO) „Trenulețul” Zdubilor și fraților Advahov a ridicat sala în picioare: Vezi prestația din finala Eurovision
Formația Zdob și Zdub și frații Advahov au ridicat publicul din Torino în picioare, în marea finală a concursului Eurovision. Țara noastră a evoluat sub numărul 19 din 25 de participanți, scrie SHOK.md.

„Toată lumea este învingătoare”, a declarat Roman Iagupov din camera verde de așteptare.

Vedeți aici momentul:

Sistemul de votare este următorul: fiecare ţară participantă oferă câte două seturi de puncte, de la 1 la 8, respectiv 10 şi 12 pentru piesele preferate. Un set este din partea juriului profesionist şi altul din partea publicului, prin televoting.

Prezentatorii show-ului sunt artistul internaţional Mika, alături de una dintre cele mai cunoscute interprete italiene Laura Pausini şi Alessandro Cattelan, showman italian.

În această seară au ieșit în scenă 25 de concurenţi, dintre care zece au fost selectaţi în prima semifinală şi alţi zece în a doua semifinală. Celelalte cinci ţări fac parte din grupul Big Five, având cele mai mari contribuţii financiare la EBU (Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune), fapt ce le permite calificarea direct în finală.

La 11 mai, Zdob și Zdub și Frații Advahov s-au calificat în finala concursului Eurovision Song Contest 2022 cu piesa „Trenulețul”.

 

Maria Palade

https://shok.md/