Cum a devenit o fată săracă un designer de succes: 25 de rochii uimitoare care au cucerit lumea modei

 Cum a devenit o fată săracă un designer de succes: 25 de rochii uimitoare care au cucerit lumea modei
Pe Instagram, Teuta este un adevărat star, fiind urmărită de peste un milion de fani. Metodele sale neconvenționale de a combina culorile, dantela, voalul și broderiile i-au adus succesul, dar și faptul că toate piesele sale sunt decorate manual. Deși în prezent are succes, ea a pornit de jos și a luptat neîncetat pentru ca visul său să devină realitate, scrie SHOK.md. cu referire la eva.ro

Teuta s-a născut lângă Priștina, Kosovo. Este unul dintre cei nouă copii ai unei familii albaneze sărace, salariul de profesor al tatălui său fiind singura sursă de venit a familiei.

Teuta a învățat încă din copilărie să facă haine pentru ea și frații ei, din haine vechi și resturi de materiale textile.

A continuat să poarte hainele pe care și le făcea singură până în școala generală și a fost uimită să descopere că primește numeroase complimente pentru ținutele sale. Teuta a început astfel drumul către cel mai important vis al său: să aibă propria afacere, un butic în care să vândă hainele create de ea.

După liceu, Teuta a început studiile la Facultatea de Design Vestimentar din cadrul Universității de Arte din Priștina, iar aici a întâlnit persoana care urma să-i devină mentor și să-i schimbe radical cursul vieții.

Mentorul său este un profesor din Paris, care i-a deschis calea către lumea designului vestimentare. Sub supravegherea lui, tânăra a început să lucreze la propria linie vestimentară și a învățat cum să-și folosească creativitatea pentru a obține rochii unice, de o frumusețe deosebită.

Inițial, Teuta a primit comenzi modeste într-un atelier, dar în scurt timp a devenit un designer cunoscut, punând bazele propriului brand de lux. A format o echipă din 40 de persoane și și-a instruit singură toți angajații.

Toate acestea într-o perioadă în care era o tânără mamă a trei copii. În 2019, Teuta a deschis un atelier în SoHo, Manhattan, împreuna cu sora sa, care este de asemenea designer vestimentar.

Deși în prezent are succes, Teuta nu a uitat niciodată de unde a plecat. Și-a făcut o misiune din a angaja cât mai multe femei din Kosovo, țara sa natală având una dintre cele mai mari rate de șomaj în rândul femeilor.
Descoperă în galerie câteva dintre rochiile umitoare create de Teuta Matoshi.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și