A fost anunțată luna, în care se va încheia pandemia de coronavirus

 A fost anunțată luna, în care se va încheia pandemia de coronavirus

Valul de infecții cu noua tulpină de coronavirus, Omicron, se va încheia până pe 20 februarie 2022. Se presupune că aceasta este ultima mutație a infecției cu coronavirus. Acest lucru a fost declarat de profesorul Universității Aristotel din Salonic, Grecia, Dr. Demosthenes Sariyannis,  scrie SHOK.md cu referire la Newsbeast.

Celebrul om de știință grec se referă la un model matematic privind evoluția următorului val al pandemiei de coronavirus.

În ultimele cinci zile, Grecia a înregistrat un număr record de infecții cu coronavirus: la 31 decembrie au fost depistate 40,5 mii de cazuri, cei mai mulți oameni fiind infectați cu Omicron.

Profesorul crede că această tendință va continua până în perioada 20-22 ianuarie, pot fi zile în care numărul cazurilor va depăși 80 de mii.

„Astfel, pe 20 februarie, la o lună după vârful undei Omicron, declinul acestuia va ajunge la final. Atunci numărul mediu săptămânal de infecții va fi de 3500 – 4000 de cazuri. Atunci vom avea sfârșitul Omicronului și o mare parte a societății noastre va avea imunitate”, a spus Sariyannis. El a menționat că acesta va fi ultimul salt al Coronavirusului.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și