Top 10 criterii, ca să alegi cel mai bun telefon pentru poze

 Top 10 criterii, ca să alegi cel mai bun telefon pentru poze
0Shares

Telefonul mobil nu mai este demult doar un simplu mijloc de a comunica, dincolo de rolul său de bază, smartphone-ul a devenit dispozitivul nostru preferat pentru shopping, socializare, precum și pentru captarea de fotografii și realizarea de clipuri video. Avantajul lor, prin comparație cu un aparat de fotografiat, îl reprezintă faptul că sunt mici și mereu la îndemână. Pentru a avea cel mai bun telefon mobil cu care poți face poze frumoase trebuie să ții cont de mai multe aspecte, scrie SHOK.md. cu referire la libertatea.ro.

În primul rând trebuie să stabilești ce fel de fotografii dorești să faci cu noul tău telefon deoarece, în funcție de asta, vei știi până unde să mergi cu bugetul. Dacă vrei să faci fotografii și selfie-uri cu familia și cu prietenii, selfie-uri din vacanțe și poze cu mâncare pe care apoi să le postezi pe rețelele de socializare vei găsi destul de repede un telefon pe gustul tău. Dar, în cazul în care dorești să folosești telefonul mobil pentru a face ședințe foto sau filmări de înaltă calitate, atunci va trebui să te orientezi spre un telefon de top.

Camera foto

Este cea mai importantă la un telefon. Care sunt parametrii pe care trebuie să îi urmărești: Senzorul fotografic Acesta este primul dintre principalii factori pentru a găsi cel mai bun telefon pentru poze. Dimensiunea senzorului este esențială pentru calitatea camerei foto, deoarece de acesta depinde captarea luminii. O cameră foto cu senzor mare are performanțe bune chiar și atunci când lumina este slabă. Funcția ISO este cea, care îți permite să reglezi sensibilitatea senzorului fotografic pentru a obține imagini clare.

Rezoluția (megapixeli)

Fiecare fotografie este compusă din mai multe puncte denumite pixeli. Unirea acestora permite obținerea imaginii finale. Numărul de megapixeli se obține prin înmulțirea numărului de pixeli de pe latura verticală cu latura orizontală a imaginii.

Lentilele

Printre cele mai importante componente o reprezintă lentilele. Acestea trebuie proiectate pentru a gestiona cât mai bine distorsiunile. Cele mai performante telefoane mobile dispun de camere cu câte cinci sau șase lentile pe o suprafață de doar câțiva milimetri. Acestea sunt protejate extern cu geam din sticlă safir, un material foarte dur folosit pentru a reduce spre zero zgârieturile de pe obiectiv și a nu afecta calitatea fotografiilor.

Autofocusul

Focalizarea subiectului ce urmează a fi fotografiat se referă la surprinderea conturului și al detaliilor acestora, fără zone  blurate. Autofocusul trebuie să fie cât mai rapid și cât mai precis. Cu cât o imagine este mai bine focalizată, cu atât aceasta va fi mai clară.

Blițul

Cele mai multe dintre telefoanele de pe piață folosesc bliț cu tehnologie LED. Există telefoane, care folosesc și alte tehnologii, dar acestea sunt mai scumpe și consumă mai multe resurse. Cea mai nouă tehnologie folosită la blițul smartphone-urilor este Dual LED (sau Dual tone) și este formată din două LED-uri de diferite nuanțe. Aceasta oferă un efect mai natural și mai plăcut comparativ cu efectul obișnuit de „orbire” și de distorsionare a culorilor. Blițul frontal sau cel situat pe partea laterală a camerei frontale sunt ideale atunci când dorești să faci selfie-uri. Trebuie să știi că blițul de la camera foto a telefonului nu este chiar atât de important deoarece nu te va ajuta prea mult atunci când vei face poze noaptea. Se recomandă, chiar, să îl închizi și să cauți o sursă externă de lumină artificială.

Stabilizatorul de imagine

Există două tipuri de stabilizare: optică si electronică. Acestea pot fi prezente în diferite camere foto de pe smartphone-uri. Stabilizatorul optic dă rezultate mai bune deoarece nu decupează cadrele și funcționează perfect în orice condiții de lumină, spre deosebire de stabilizatorul electronic. O cameră foto cu stabilizator de imagine te va ajuta să scapi de imaginile „tremurate” și să faci fotografii clare și frumoase în orice moment al zilei, chiar și atunci când te afli în mișcare. De obicei, stabilizarea optică se regăsește pe telefoanele mobile din gama de vârf deoarece este o tehnologie costisitoare. Caracteristicile camerei foto secundare. Camera foto secundară sau camera foto frontală se folosește pentru pozele de tip „selfie”. Performanțele acesteia sunt mai slabe comparativ cu cele ale camerelor principale.

Diafragma

Dacă ești pasionat de pozele realizate noaptea, deschiderea diafragmei (apertura) este un element definitoriu în realizarea unor poze de calitate pe timp de noapte. Aceasta funcționează întocmai ca irisul și pupila ochiului și controlează cantitatea de lumină care intră în cameră. Cu cât apertura este mai mare, cu atât pozele vor fi mai luminoase. Se recomandă ca în aceste situații să dezactivezi blițul, să setezi ISO la o valoare mare și să folosești un trepied sau să ai o poziție cât mai stabilă.

Spațiul de stocare

Cu cât fotografia este mai mare și mai clară, cu atât aceasta va ocupa mai mult spațiu în memoria internă a smartphone-ului. Dacă vrei să faci poze fără a avea grija spațiului de stocare, mai ales atunci când ești în vacanță, cumpără-ți un card de memorie care să aibă măcar 32 GB. Bateria Fotografiatul este o activitate care consumă destul de repede resursele bateriei telefonului. Pentru asta va trebui să cauți un telefon al cărui acumulator să aibă o capacitate de măcar 3.000-4.000 mAh. Funcția Geotagging Cele mai multe telefoane mobile vin cu această funcție activată. Astfel, de fiecare dată când faci o fotografie, coordonatele GPS sunt memorate. Această opțiune este utilă pentru a ști exact unde ai făcut o fotografie anume. Totuși, nu este indicat să o activezi pentru a nu împărtăși cu oricine locul unde locuiești sau unde te afli în vacanță.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/