Cum putem face ca o relație să funcționeze. Vezi ce feluri de relații și stiluri de viață există

 Cum putem face ca o relație să funcționeze. Vezi ce feluri de relații și stiluri de viață există

Nu există o definiție generală a unei relații bune. Oamenii pot avea multe feluri de relații și stiluri de viață, scrie SHOK.md cu referire la zanzu.

  • relație stabilă;
  • căsătorie;
  • traiul împreună sau traiul separat împreună;
  • persoană singură;
  • relație heterosexuală sau homosexuală;
  • relație cu mai mulți parteneri (atunci când o persoană are parteneri diferiți în același timp);
  • contacte sexuale ocazionale…

O relație poate fi o combinație a acestor tipuri de relații și stiluri de viață. De asemenea, poate evolua de la un tip la altul.

Puteți alege ce tip de relație este cea mai potrivită pentru dumneavoastră. Dacă sunteți într-o relație, dumneavoastră și partenerul sau partenera dumneavoastră puteți discuta sentimentele și așteptările fiecăruia. Încercați împreună să identificați ce este potrivit pentru amândoi.

Dragostea și sexul într-o relație

Unele relații se bazează pe dragostea dintre cei doi parteneri, în timp ce în alte relații nu este așa. În unele cazuri, dragostea poate crește într-o relație. Sentimentul de dragoste se poate schimba în timp.

Relația poate fi sexuală, dar nu trebuie să fie astfel întotdeauna. Dumneavoastră și partenerul sau partenera dumneavoastră veți decide dacă, cum și când veți avea contacte sexuale. A forța o persoană să aibă contacte sexuale într-o relație poartă denumirea de violență domestică. Aceasta este interzisă prin lege.

Dacă aveți contacte sexuale neprotejate cu parteneri diferiți, vă expuneți la un risc mai mare de ITS. Utilizați prezervativul pentru a vă proteja, atât pe dumneavoastră, cât și pe partenerul sau partenera dumneavoastră.

Cum putem face ca o relație să funcționeze

Relațiile se pot schimba în timp. Deseori, sunt foarte importante discuțiile într-o relație. Cel mai adesea, este necesar și să investiți timp și energie în relația dumneavoastră, pentru ca aceasta să funcționeze.

Atunci când găsesc lucruri pe care le împărtășesc, ambii parteneri au deseori sentimente pozitive despre relație.

Omenii pot întâmpina și dificultăți sau probleme în relație. Soluționarea unei probleme împreună vă poate face să vă simțiți mai apropiați unul de celălalt. Solicitați ajutorul unui profesionist dacă nu puteți rezolva problema împreună. Uneori, problemele nu pot fi rezolvate, iar relația ia sfârșit.

Maria Palade

https://shok.md/