Dată neagră în viața lui Mihai Ghimpu: „Dumnezeu ne-a despărțit pentru totdeauna”

 Dată neagră în viața lui Mihai Ghimpu: „Dumnezeu ne-a despărțit pentru totdeauna”
Mihai Ghimpu își aduce aminte cu tristețe, despre ziua în care fratele său Gheorghe s-a stins din viață, pe 13 noiembrie. Pe pagina sa de Facebook vine cu un mesaj  de suflet în cinstea fratelui său, scrie SHOK.md.
„Ziua de 13 noiembrie 2000 rămâne pentru familia noastră ziua, în care Dumnezeu ne-a despărțit pentru totdeauna de fratele Gheorghe, omul care și-a sacrificat viața și familia pentru unitatea și libertatea Neamului Românesc! Moartea lui Gheorghe Ghimpu, stins din viață în data de 13, ora 13.00, – dată neagră a celor cu suflet românesc din stânga Prutului, rămâne și astăzi o enigmă… Mai ales, că în această zi, cândva, au avut loc primele deportări în Siberia, de pe această palmă pătimită de pământ…
O enigmă și mai mare rămâne accidentul rutier din dimineața zilei de 27 Octombrie 2000! Dușmanul Neamului nostru, care l-a ținut pe Gheorghe Ghimpu și pe mulți alți patrioți în gulag-urile Siberiei, a lovit fără nici o cruțare în inima celor, care s-au opus și se opun politicii de deznaționalizare în teritoriile ocupate! Oricum, dorința de libertate nu le-a reușit și n-o să le reușească s-o stăvilească! Și astăzi, datorită Oamenilor ca Gheorghe Ghimpu, noi, românii moldoveni din RM, vorbim limba maternă, învățam istoria Neamului și suntem mai aproape ca niciodată de Unirea cu Țara noastră, România! Mulțumim, Bade Gică, pentru sacrificiul care n-a fost în zadar! Dumnezeu să te odihnească alături de părinții și frații mei!”, a scris Ghimpu.
Gheorghe a fost un politician din Republica Moldova și patriot român. Gheorghe Ghimpu și–a trăit clipa de fericire la 27 aprilie 1990, fiind primul care a dat jos drapelul sovietic și a arborat tricolorul pe clădirea Parlamentului, actualmente Președinția Republicii Moldova.

Maria Palade

https://shok.md/