Explicația pe care mulți nu o știu: De ce pizza este rotundă, dar este ambalată într-o cutie pătrată de carton

 Explicația pe care mulți nu o știu: De ce pizza este rotundă, dar este ambalată într-o cutie pătrată de carton

Cu siguranță ai observat faptul că pizza, deși este rotundă, vine în cutii pătrate. Totuși, puțini sunt cei care știu care este explicația acestui lucru, scrie SHOK.md cu referire la a1.ro

De ce pizza este rotundă și totuși vine ambalată într-o cutie de formă pătrată

De cele mai multe ori, atunci când primești cutia de carton cu pizza fierbinte, atenția ta toată se concentrează asupra mâncatului. Practic, simțurile tale sunt acaparate cu totul de bogăția de arome și mirosuri. Totuși, sunt și persoane care sunt atente la detalii și au observat faptul că pizza, deși este rotundă, vine ambalată în cutii de formă pătrată. Explicația este una cât se poate de surprinzătoare.

Astfel, potrivit celor de la mentalfloss.com, totul are legătură cu industria producătorilor de carton. Practic este mult mai simplu și eficient să faci cutii pătrate sau dreptunghiulare decât unele rotunde. Nu doar că vei consuma mai multă materie primă, dar vei avea și mai multe resturi după procesul de fabricație. În plus, forma pătrată sau dreptunghiulară este mult mai ușor de depozitat oriunde, mai ales dacă e să ne gânduim la ideea de a stivui fie cartoane goale, fie unele pline cu pizza.

Singurul motiv pentru care cineva ar alege să facă o cutie rotundă precum forma pizzei este aspectul. Din punct de vedere al economiei de spațiu, cutiile pătrate sunt cele mai bune.

Totuși, cu siguranță ai observat că sunt și restaurante care au cutii de pizza în formă de triunghi, pentru a pune o felie, dar acestea nu sunt la fel populare precum clasicele cutii pătrate din carton.

Totuși, un detaliu interesant este faptul că prin anii 1800-1900, atunci când încă nu se inventaseră cutiile de carton pentru pizza, vânzătorii transportau mâncarea în niște containere metalice care permiteau menținerea căldurii în interior. Abia ulterior, niște ani mai târziu, producătorii au găsit modul perfect de-a menține căldura unei pizza și de-a preveni acumularea de umezeală excesivă ce strică partea crocantă a alimentului. Astfel, cutiile pătrate din carton au devenit cele mai utilizat ambalaj.

Maria Palade

https://shok.md/