Oxana Mardari este omagiată: Câți ani a împlinit cântăreața de muzică populară

 Oxana Mardari este omagiată: Câți ani a împlinit cântăreața de muzică populară

Cântăreața de muzică populară și ușoară Oxana Mardari este omagiată și a împlinit 44 de ani. Direcția „Cultură adresează felicitări cordiale, sentimente de bucurie și gânduri alese. Vă aducem mulțumiri pentru munca asiduă depusă”,  a menționat, într-un mesaj de felicitare, șefa Direcției Cultură a Primăriei, Valentina Volontir, scrie SHOK.md.

„Cântăreața de muzică populară și ușoară Oxana Mardari, laureată a mai multor concursuri naționale și internaționale, profesoară de canto este astăzi omagiată. Pe această cale, Direcția Cultură adresează felicitări cordiale, sentimente de bucurie și gânduri alese. Vă aducem mulțumiri pentru munca asiduă depusă întru promovarea patrimoniului cultural. La Mulți Ani, Distinsă Doamnă! Cu profund respect”.

Oxana Mardari s-a născut la 30 martie 1978 în satul Colicăuți, raionul Briceni. În 1997, a absolvit Colegiul de Muzică “Ștefan Neaga” la două specialități: canto popular și vioară, în 2002 – Universitatea de Stat a Artelor (actualmente – Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice), calificarea interpret-vioară și în 2006 – Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, specialitatea – canto popular.

În 1997, a obținut premiul I la Concursul ”Ștefan Neaga” și premiul III la Concursul de romanțe ”Petale de trandafir, în 1998 – premiul 1 la Festivalul Concurs de interpretare a cântecului popular “Toamna Buzoiană”, ediția XXIX, din Buzău, România, premiul II la concursul „Prezintă Orchestra Folclor” și în 1999 –  locul II și premiul special pentru cea mai reușită interpretare a cântecului de ritual la Concursul „Tamara Ciobanu”, ediția a VI. De asemenea, este laureată a mai multor altor concursuri naționale și internaționale.

Maria Palade

https://shok.md/