De pe ce poziție intră România în a doua semifinală Eurovision 2022. 40 de țări se luptă pentru trofeul de anul acesta

 De pe ce poziție intră România în a doua semifinală Eurovision 2022. 40 de țări se luptă pentru trofeul de anul acesta

Eurovision 2022 se apropie cu pași repezi. În luna mai, la Torino, se va alege câștigătorul de anul acesta. Înainte de a avea șansa de a ridica deasupra capului trofeul, artiștii trebuie să treacă prin etapa eliminatorie a semifinalelor. Extragerea pentru aceste două zile, din 10 și 12 mai, s-a făcut deja, iar România se află în a doua semifinală, scrie SHOK.md cu referire la profm.

WRS, reprezentantul nostru la Eurovision 2022, își va cânta piesa în 12 mai, în cea de-a doua semifinală. Tânărul artist va urca pe scenă de pe poziția a 13-a.

eurovision 2022

Albania, Letonia, Lituania, Elveţia, Slovenia, Ucraina, Bulgaria, Olanda, Republica Moldova, Portugalia, Croația, Danemarca, Austria, Islanda, Grecia, Norvegia, Armenia – vor concura în 10 mai, în prima semifinală Eurovision Song Contest 2022.

Finlanda, Israel, Serbia, Azerbaidjan, Georgia, Malta, San Marino, Australia, Cipru, Irlanda, Macedonia de Nord, Estonia, România, Polonia, Muntenegru, Belgia, Suedia, Cehia – sunt țările care-și trimit reprezentanții în cea de-a doua semifinală a concursului.

Casele de pariuri internaţionale au anunţat că Ucraina este marea favorită la câştigarea ediţiei din acest an a concursului muzical Eurovision. Trupa Kalush Orchestra, care va concura cu piesa „Stefania”, va câştiga concursul Eurovision, spun casele de pariuri, întrucât foarte mulţi telespectatori din Europa îşi vor folosi voturile ca un fel de declaraţie de solidaritate cu Ucraina în urma invaziei ruse.

Ediţia din acest an a concursului Eurovision a fost deja puternic influenţată de războiul din Ucraina. De exemplu, trupa ucraineană Kalush Orchestra a fost selectată după ce câştigătoarea iniţială a selecţiei naţionale din Ucraina, Alina Pash, a vizitat Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Cea de-a 66-a ediţie a concursului Eurovision, la care vor participa 40 de ţări, va avea loc în perioada 10-14 mai în Torino. În urma invaziei militare din Ucraina, Rusia a fost exclusă din competiţie de organizatorul concursului, European Broadcast Union (EBU).

Maria Palade

https://shok.md/