Simptomele lui Roman Abramovici de presupusă otrăvire ar fi fost cauzate de gaze lacrimogene, potrivit presei din Turcia

 Simptomele lui Roman Abramovici de presupusă otrăvire ar fi fost cauzate de gaze lacrimogene, potrivit presei din Turcia

Simptomele oligarhului rus Roman Abramovici, suspectate ca fiind o presupusă otrăvire, au fost cauzate de o grenadă cu gaze lacrimogene care a explodat în apropierea sa când se afla la Kiev, potrivit presei din Turcia, acolo unde oligarhul ar fi fost tratat la o clinică și și-ar fi revenit, scrie SHOK.md cu referire la  digi24.

Atât cotidianul turc Haberturk, cât şi postul CNN Turk afirmă că simptomele de iritaţie ale pielii şi ochilor, precum şi pierderea temporară a vederii, suferite de Abramovici, au fost provocate de acea grenadă care a explodat în timp ce Abramovici ieşea din clădirea unde discutase cu oficiali ucraineni, în cadrul demersurilor sale de mediere în războiul ruso-ucrainean.

Abramovici a plecat imediat apoi în Turcia, unde a fost tratat într-o clinică.

Cotidianul Haberturk mai scrie că nu este clar dacă grenada a explodat accidental ori a fost declanşată pentru a sabota negocierile.

Cotidianul Wall Street Journal a scris luni că Abramovici a avut „simptome ale unei posibile otrăviri” după participarea la o reuniune la Kiev, în data de 3 martie. Este vorba despre mâncărimi la ochi, lăcrimări și chiar dureri ca niște înțepături, precum și iritații și exfolieri ale pielii pe față și pe mâini.

Ulterior, un oficial american a declarat pentru Reuters că simptomele acuzate de oligarhul rus Roman Abramovici și de doi negociatori ucraineni ar fi legate mai degrabă de anumiți factori de mediu decât de o tentativă de otrăvire, potrivit evaluării serviciilor americane de spionaj.

Abramovici a participat marţi la Istanbul ca membru al delegaţiei ruse la noua rundă de negocieri între Moscova şi Kiev.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și