Declarat orb anul trecut, a revenit pe teren după 11 operații și a izbucnit în lacrimi: „E un miracol!”

 Declarat orb anul trecut, a revenit pe teren după 11 operații și a izbucnit în lacrimi: „E un miracol!”

Omar Elabdellaoui (30 de ani), fotbalistul lui Galatasaray, a revenit pe teren după o pauză de 423 de zile, scrie SHOK.md.

La începutul anului 2021, chiar în noaptea de Revelion, norvegianul și-a pierdut vederea după ce o petardă i-a explodat în față chiar în noaptea de Revelion.

De la acel moment, Elabdellaoui a suferit nu mai puțin de 11 intervenții chirurgicale în Europa și în Statele Unite ale Americii, inclusiv un transplant de cornee, văzut cu șanse cuprinse între 5 și 10% pentru ca fotbalistul să își poată recăpătă vederea, scrie sport.ro.

După numeroasele operații suferite, Elabdellaoui a revenit la antrenamentele lui Galatasaray în ianuarie, iar luni seară a jucat pentru prima dată în acest sezon, la partida cu Goztepe, scor 3-2, în care a fost integralist.

Elabdellaoui trebuie să folosească picături pentru ochi la fiecăre jumătate de oră, cu excepția momentelor în care se află pe teren. De asemenea, norvegianul poartă o pereche de ochelari specială, alături de lentile de contact.

La finalul meciului cu Goztepe, fundașul nu și-a putut stăpâni lacrimile, imaginile fiind susprinse de camerele TV.

 

„A fost ceva foarte special, nu pot să explic în cuvinte. Poți încerca să-ți imaginezi, dar cred că e imposibil pentru cineva care nu a trecut prin asta. Am dat plasturele la o parte și începusem să văd. Închideam ochiul stâng și chiar puteam să-mi vâd mâna cu cel drept. A fost un miracol, ca un vis devenit realitate. În mod normal, nu te gândești niciodată la asta ca la un vis pentru că luăm totul de-a gata”, spunea Elabdellaoui, pentru sursa citată.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și