Dezastru în toată țara, după furtuna de ieri: 18 localități, lăsate în beznă, două conducte de gaz, distruse de copaci căzuți și subsoluri inundate

 Dezastru în toată țara, după furtuna de ieri: 18 localități, lăsate în beznă, două conducte de gaz, distruse de copaci căzuți și subsoluri inundate

În seara zile de 9 august angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați să intervină la pomparea apelor și defrișarea copacilor căzuți în urma precipitațiilor abundente. Conform informațiilor colectate din subdiviziunile instituției, pompierii din municipiul Chișinău au efectuat defrișări de copaci și crengi pe mai multe adrese din capitală, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Pe strada Iazului nr. 2/4, angajații IGSU au pompat apa dintr-un subsol al unui bloc de locuit.

De intervenția specialiștilor a fost nevoie și în localitatea Grătiești a municipiului, după ce o creangă a căzut peste o conductă de gaz din strada Bogdan Petriceicu Hașdeu 31.

Pe strada Kiev 12 din capitală, salvatorii au avut misiunea de a defrișa un copac căzut peste un automobil. În urma incidentului nu au fost înregistrate victime.

Defrișări de arbori au fost realizate și pe străzile Matei Basarab, Mihail Sadoveanu și Bogdan Voievod din capitală.

La Comrat salvatorii din sudul țării au avut misiunea de a defrișa un arbore căzut peste o conductă de gaz din strada Kirova nr. 15.

Conform informației recepționate de la furnizorii de energie electrică din cauza condițiilor meteo nefavorabile în seara zile de 9 august au rămas parțial deconectați consumatori din 18 localități a raioanelor Strășeni, Anenii Noi, Hîncești, UTAG Găgăuzia, Cantemir, Cimișlia, Leova, dar și municipiul Chișinău.

În dimineața zilei de 10 august mai rămân parțial deconectate de la energia electrică 3 localități din raioanele UTAG Găgăuzia și Cantemir. Pentru restabilirea energiei electrice către consumatori în teren lucrează echipele specializate.