(video) Mama lui Igor Dodon, în lacrimi, după ce o activistă a huiduit-o, la Procuratură

 (video) Mama lui Igor Dodon, în lacrimi, după ce o activistă a huiduit-o, la Procuratură

Mama fostului președinte, Igor Dodon, a fost citată, astăzi la Procuratura Anticorupție. Aceasta a fost huiduită de activista civică Maria Olar, care a numit-o hoață, în timp ce făcea o transmisiune live, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Hoațo, cu feciorul tău împreună. Hoților, la pușcărie”, a strigat activista, în timp ce o filma live pe mama lui Igor Dodon.

Galina Dodon nu a reacționat la huiduieli.

„Dodon pentru ce a făcut va răspunde, cu ce e vinovată mama?”, a întrebat o cetățeană, care venise să ceară dreptate pentru ginerele său, la CNA.

Astăzi, mama fostului șef de stat, Igor Dodon, a fost citată la Procuratură, pentru a i se aduce la cunoştinţă rezultatul expertizei privind muniţiile depistate la Sadova, în procesul de efectuare a perchezițiilor. Totodată, pe 27 iulie curent i s-a adus la cunoștință învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățire ilicită.

La mijlocul lunii iulie, Procuratura a răspuns acuzațiilor aduse la instrumentarea dosarului ex-Președintelui Republicii Moldova, după ce PSRM și-a exprimat indignarea cu privire la faptul că mama lui Igor Dodon a fost citată de procurori. „Procurorii anticorupție au citat-o pe mama fostului șef de stat, la data de 15 iulie 2022, pentru a-i fi înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită”, se menționează în proiectul remis de instituție.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă profunda indignare în legătură cu citarea la procuratură a mamei fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Acesta este un pas josnic și inuman chiar și pentru o guvernare atât de lipsită de principii precum este regimul PAS”, se menționează într-un comunicat remis de PSRM.

Ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut pe 24 mai 2022, de ziua Maiei Sandu, pentru 72 de ore, pe 4 dosare penale, printre care trădare de patrie, corupție sau îmbogățire ilegală.

Pe 26 mai, judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu pe Igor Dodon pentru 30 de zile, deși procurorii au cerut menținerea fostului președinte după gratii. Comnatul lui Dodon, bănuit în dosarul de îmbogățire ilicită, drept complice, a fost trimis pentru o lună în Penitenciarul 13.

Igor Dodon a respins toate acuzațiile care i s-au adus și a declarat că poate proba fiecare sumă de bani care a fost ridicată de procurori din casa sa, acestea fiind legal acumulate din salariu.

Procurorii în comun cu CNA și SIS au descins pe 24 mai, de ziua Maiei Sandu, cu percheziții la domiciliul fostului șef de stat, Igor Dodon, fiind suspectat pe mai multe capete de acuzare.

„Un show de doi bani cu învinuiri grave și neprobate. Atunci când o guvernare nu e în stare să conducă țara, luptă cu opoziția, un cadou de ziua Maiei Sandu”, a comentat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Kremlinul s-a arătat îngrijorat de situația ce-l vizează pe fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon, care este „un susținător al relațiilor de prietenie cu Rusia”.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a anunțat cu o săptămână înainte de reținere că ar putea fi arestat. „O nouă majorare de prețuri, ce fac ei? Își amintesc că a fost ceva în 2019, toți deja au înțeles că nimic nu a fost, și încearcă să facă un nou serial. Acuș va începe serialul Dodon la Procuratură”, a declarat președintele de onoare al PSRM.

La 31 mai, Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe, prin care Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu. „Magistrații au lăsat aceeași decizie. Vreau să declar că mă consider nevinovat”, a declarat Dodon.