Diego Maradona a fost ”abandonat” de echipa medicală. Ce se arată în raportul privind moartea marelui fotbalist

 Diego Maradona a fost ”abandonat” de echipa medicală. Ce se arată în raportul privind moartea marelui fotbalist

D 30248-02 Diego Maradona. Obligatory Credit – CAMERA PRESS/Sporting Pictures. Archive image of legendary Argentinian footballer Diego Maradona, widely acknowledged as the greatest footballer who ever lived, pictured here lifting the 1986 World Cup trophy. Maradona, who has a history of drug abuse, was taken seriously ill in April 2004 and was reported to be fighting for his life at the Suizo Argentina Clinic, Argentina, after suffering from hypertension and heart problems.

Un raport medical privind condițiile în care a murit Diego Maradona a fost dat publicității cu puțin timp în urmă. Experții au concluzionat că marele fotbalist a fost „abandonat” de echipa medicală care s-a aflat în preajma acestuia în ultimele zile. De asemenea, tratamentul care i-a fost administrat a fost „inadecvat, deficient și nesăbuit” și a dus la o agonie lentă, scrie SHOK.md.

Reuters relatează informații revoltătoare din raportul medical întocmit de experți în cazul decesului lui Diego Maradona. La cererea justiției, o comisie medicală a investigat ultimele ore din viața legendarului fotbalist și a stabilit că acesta a „început să moară cu cel puţin 12 ore înainte” de a fi găsit fără suflare.

În cel 70 de pagini ale raportului se mai arată că Maradona a trăit ”perioadă de agonie prelungită”, deși “ar fi avut şanse mai mari de supravieţuire” dacă ar fi fost internat într-un centru de îngrijire, scrie spynews.ro.

Maradona a fost ”abandonat” de echipa medicală și a primit tratament ”inadecvat”

„Ţinând cont de tabloul clinic, clinico-psihiatric şi de starea generală precară, el ar fi trebuit să îşi continue reabilitarea şi tratamentul interdisciplinar într-o instituţie adecvată”, se arată în document.

Comisia medicală care a întocmit raportul este formată din douăzeci de experţi, inclusiv legiştii care au efectuat autopsia şi specialişti din diferite discipline medicale.

După decesul campionului mondial, două dintre cele cinci fiice ale sale au afirmat că neurochirurgul Leopoldo Luque este responsabil și au demarat procedurile legale. În acest caz sunt anchetate 7 persoane: neurochirurgul Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, un psiholog, doi infirmieri, supraveghetorul acestor infirmieri şi un medic.

În Argentina, pedepsele pentru abandon prin neglijenţă sau omucidere involuntară pot varia de la cinci la cincisprezece ani de închisoare.

Maradona a murit în urma unui infarct în toamna anului trecut, pe 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani. Acesta se afla la locuința sa din Tigre, la nord de capitala Buenos Aires, unde se recupera după operaţia pentru îndepărtarea unui hematom subdural.

Gritco Adriana

https://shok.md/