Din prezentarea unui candidat la CNA: „Disciplinar, respectos și pervers”

 Din prezentarea unui candidat la CNA: „Disciplinar, respectos și pervers”

Angela Ciubotaru-Starinschi, purtătoarea de cuvânt al Centrului Național Anticorupție a ironizat prezentarea cu greșeli a unui candidat pentru o funcție publică la CNA.  „Un ofițer trebuie să fie responsabil, disciplinaR, optimist, respectOs, profIsionist, serios și pervers”, era menționt în lucrare.

„3 capiși despre lipsa de cadre în sistemul public Mare pacoste aș fi fost, dacă mă făceam învățătoare vreodată! Când eram prin clasa a 3-a, îmi făcusem un catalog, în care puneam note. Cei mai slăbuți din clasă erau plini de 2, iar cei de-alde mine, adică deștepții – numai 5.  Mama era profesoară. Venea cu lucrările de control acasă și le verifica. Întotdeauna punea studenților note de încurajare, iar eu, după ce le citeam, ziceam că mama e prea bună și că le pune note pidijeaba! Ori nu-mi plăcea caligrafia, ori găseam lipsa vreunei cratime, sau virgule, puse de-a valma. Pentru că mama nu-mi permitea să-mi bag hobotul peste lucrările studenților, eu făceam o listă nouă în catalogul meu paralel și îi umpleam de 2 pe toți cei care mi se păreau agramați.

Despre ce e postarea, de fapt? (Haideți că nu trădez nici un secret de stat!). Îmi cade azi, întâmplător,  lucrarea unui candidat pentru o funcție la CNA. Nu pot să v-o arăt pe toată, că n-o am, dar răspunsul la una din întrebări îl reproduc aici: „un ofițer al CNA trebuie să fie responsabil, disciplinaR, optimist, respectOs, profIsionist, serios și pervers* !!! Și cam toată  lucrarea omului e în stilul ăsta. E doamne ferește, ducă-se pe pustii și crușiță de aur! Ok, îs mai mulți de-aiștia. Adică… majoritatea! Aproape toți, la naiba!

Morala este următoarea: Tot mai des auzim niorlăiala unora despre lipsa de cadre calificate pentru sistemul public – bocet zilnic și justificări. Că nu-s oameni, că cei buni sunt peste hotare, că … nu știu ce. Știți ce cred eu? Matincă au dreptate))) E catastrofă! Așa că, dragilor, lăsați profesioniștii să muncească și nu-i mai treceți prin paleta voastră cromatică! Sistemul vă boicotează? Pe dracu! Sistemul apriori nu sabotează puterea. Sistemul cel mai rapid își schimbă chepca, pentru că oamenii se tem să nu-și piardă job-ul. În special după 20-25 de ani munciți în domeniu. Și dacă vom continua să-i dăm afară pe cei care au lampasuri roșii sau albastre, riscăm să aducem în instituții indivizi respectOși, profIsioniști și perverși. Hai, sănătate și internet!”, scrie pe pagina sa de Facebook Angela Ciubotaru Starinschi.

Internauții au venit cu mai multe reacții la postarea propriu-zisă.

 

Citește și