Divorț cu multe zerouri: Șeicul Dubaiului, obligat să-i plătească 730 de milioane de dolari fostei soții

 Divorț cu multe zerouri: Șeicul Dubaiului, obligat să-i plătească 730 de milioane de dolari fostei soții

Conducătorul Dubaiului, șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, a fost obligat să-i plătească fostei sale soții, prințesa Haya bint al-Hussein, peste 728 de milioane de dolari. Este una dintre cele mai mari decizii de divorț pronunțate vreodată de un tribunal britanic, scrie SHOK.md, cu referire la presa străină.

Banii vor fi folositi pentru a acoperi costurile de securitate ale Prințesei Haya pentru tot restul vieții, precum și costurile curente pentru cei doi copii ai cuplului, Al Jalila Bint Mohammed Bin Rashid Al Maktoum și Sheikh Zayed Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, cu o plată în avans de 333 dolari în următoarele trei luni.

Nu există o valoare fixă ​​a decontării totale, întrucât instanța a decis că șeicul Mohammed ar trebui să plătească costurile anuale de securitate pentru cei doi copii ai săi, în vârstă de nouă și 14 ani, pentru tot restul vieții lor sau până la emiterea unei noi hotărâri judecătorești.

În hotărârea scrisă publicată marți, judecătorul a constatat că cea mai mare amenințare cu care se confruntă prințesa Haya și copiii ei Jalila și Zayed este de la chiar ”șeicul Mohammed însuși, nu surse externe”.

Afirmația a fost făcută cu referire la „campania” de intimidare a șeicului împotriva prințesei Haya, inclusiv „capacitatea lui de a folosi software-ul Pegasus, care este disponibil doar guvernelor”, pentru a o spiona pe ea și pe personalul ei.

Au fost scoase la iveală și alte detalii despre căsnicia celor doi în hotărârea scrisă, inclusiv dovezi că prințesa a plătit patru angajați de securitate cu aproximativ 6,7 milioane de lire sterline (8,8 milioane de dolari). Indivizii au cerut bani pentru a păstra tăcerea cu privire la o aventură pe care femeia a avut-o cu unul dintre ei.

Detaliile cu privire la această aventură au fost dezvăluite anterior în instanță, inclusiv acuzațiile prințesei conform cărora a primit un apel telefonic amenințător de la șeicul Mohammed, care a făcut-o să se simtă ”îngrozită”.

Decizia marchează etapa finală a unei bătălii de ani de zile dintre cei doi. Înalta instanță din Marea Britanie a stabilit că șeicul Mohammed și-a folosit „bogăția imensă, puterea politică și influența internațională” într-o încercare de a agresa și a o reduce la tăcere pe prințesa de 47 de ani.

O hotărâre separată pronunțată în martie 2020 a concluzionat că șeicul Mohammed a organizat anterior răpirea a două dintre fiicele sale și le-a dus cu forța în Dubai, unde le-a ținut împotriva voinței lor. Șeicul a negat în mod repetat toate acuzațiile în acest caz.

Citește și