După ce a confirmat un caz de Covid, un oraș din China a oprit transportul public și le-a cerut oamenilor să stea în carantină

 După ce a confirmat un caz de Covid, un oraș din China a oprit transportul public și le-a cerut oamenilor să stea în carantină

Ca răspuns la un singur caz de coronavirus, autorităţile din China au închis săptămâna aceasta un oraş de frontieră cu peste 200.000 de locuitori. Elevii nu au mai participat la ore, transportul public a fost oprit, iar multe afaceri au fost blocate temporar, în vreme ce autorităţile vor să testeze fiecare locuitor din oraş, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

Autorităţile din oraşul Dongxing, aflat pe graniţa cu Vietnam, în provincia Guangxi, din sudul Chinei, au ordonat miercuri tuturor cetăţenilor să intre în carantină la domiciliu până la noi directive. Totul a pornit de la un rezident care a fost testat pozitiv în timpul unui screening de rutină, potrivit postului de stat CCTV citat de The Washington Post.

Şcolile, transportul public şi majoritatea afacerilor (cu excepţia supermarketurilor şi a farmaciilor) au fost închise temporar, oficialii lansând o campanie prin care îşi propun să testeze fiecare locuitor din Dongxing.

În oraş se află și punctul de intrare pentru un milion de tone de mărfuri anuale din Vietnam, trecerea prin vamă fiind, de asemenea, oprită.

Ambasada Chinei din Hanoi le-a cerut cetăţenilor chinezi din Vietnam să nu se întoarcă pe uscat.

În ultimele două săptămâni, în China au fost depistate şapte cazuri de Omicron, dar autoritățile sunt în alertă. Urmărirea unei politici stricte de „zero Covid” a dus la controale din ce în ce mai stricte la frontiere, peste 6.000 de camioane care transportau fructe fiind blocate de-a lungul graniţei chino-vietnameze de câteva săptămâni.

Citește și