(video) Doi morţi şi şase răniţi într-un atac, în Las Vegas. S-a întâmplat în fața unui cazinou

 (video) Doi morţi şi şase răniţi într-un atac, în Las Vegas. S-a întâmplat în fața unui cazinou

Două persoane au murit şi cel puţin alte şase au fost rănite joi, într-un atac cu cuţit în faţa unui cazinou din Las Vegas, informează AFP citând autorităţile americane.

Suspectul, identificat ca fiind un bărbat hispanic despre care se crede că are peste 30 de ani şi care nu era din zonă, a fost arestat la scurt timp după atac.

Atacatorul a folosit un cuţit cu o lamă lungă şi a lovit fără avertisment, a declarat James LaRochelle, un purtător de cuvânt al poliţiei din Las Vegas.

Loviturile de cuţit au fost aplicate unei prime victime „pe trotuar, fără nicio provocare”, a spus el. Suspectul a atacat apoi alte câteva persoane pe stradă.”Doi dintre ei sunt morţi, trei sunt în stare critică. Celelalte victime sunt la spital”, a spus el.

Atacurile cu armă albă sunt relativ rare în Statele Unite, unde uciderile în masă comise cu arme de foc sunt foarte frecvente.

În urmă cu cinci ani, în Las Vegas a avut loc unul din cele mai grave atacuri în masă din istoria recentă a Statelor Unite. În octombrie 2017, 58 de persoane au murit şi alte sute au fost rănite după ce Stephen Paddock, un bărbat de 60 de ani, a tras peste 1.000 de gloanţe de la etajul 32 al Cazinoului Mandalay Bay în mulţimea care asista la un concert de muzică country în aer liber. Atacatorul s-a sinucis în timpul asaltului poliţiştilor.

Aura Mereuta

https://shok.md