Duggie Brown a decedat. Actorul britanic de comedie avea 82 de ani

 Duggie Brown a decedat. Actorul britanic de comedie avea 82 de ani

Actorul britanic de comedie Duggie Brown, care a jucat în serialele „Coronation Street” şi „Last Of The Summer Wine”, a decedat marți, 16 august, la vârsta de 82 de ani, scrie SHOK.md, cu referire la ziare.com.

„Cu inima îndurerată vă anunţ vestea că actorul şi comicul extrem de talentat Duggie Brown a murit în această dimineaţă având-o alături de el pe soţia sa, Jackie”, a scris managerul artistului, Lee Morgan, pe Twitter, potrivit ziare.com.

„Ce onoare a fost să lucrez cu Duggie. Un artist înnăscut, care şi-a iubit profesia. RIP Duggie Brown. Te iubim şi te salutăm”, a adăugat acesta.

Născut în oraşul Rotherham, Brown a ajuns cunoscut datorită filmului realizat de Ken Loach în 1969 „Kes”, bazat pe romanul lui Barry Hines, şi a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi actori de comedie ai generaţiei sale.

A mai jucat în serialele de comedie „The Comedians” şi ”The Wheeltappers And Shunters Social Club”.

De-a lungul unei cariere care s-a întins pe mai bine de cinci decenii, Brown a fost un aliat al comediei, documentarelor şi dramelor, făcând parte din distribuţia unor pelicule precum ”All Creatures Great And Small”, ”Heartbeat”, ”Hotel Babylon”, ”EastEnders”, ”Holby City” şi ”My Brother’s Keeper”.