Dumitru Diacov: „Зако**бали уже  – alertà cu bombà și stare de urgență!”

 Dumitru Diacov: „Зако**бали уже  – alertà cu bombà și stare de urgență!”

„Зако**бали уже  – alertà cu bombà și stare de urgență!”, astfel a reacționat președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PD), Dumitru Diacov, la valul de alerte false cu bomba și solicitarea de ieri a Guvernului privind prelungirea stării de urgență.

Ultima alertă cu bomba a fost înregistrată aseară, la Aeroportul Internațional Chișinău.

Peste 50 de alerte false cu bombă au fost înregistrate în această lună, la Aeroportul Internațional Chișinău, Primăria Chișinău, judecătorii, precum și la alte instituții din țară, dar și la unele centre comerciale. În acest context, la 15 iulie, grupul de investigație format de Procurorul General, in care fac parte ofițeri de investigație ai INI și ofițeri ai SIS, sub conducerea PCCOCS, s-a întrunit în ședință. În cadrul acesteia, au fost raportate informațiile obținute precum și au fost stabilite următoarele acțiuni de investigație. Totodată, PCCOCS a anunțat că pe dosar sunt mai muți suspecți – atât din țară, cât și peste hotare.

Guvernul a propus ieri, prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile, în contextul războiului din Ucraina. Solicitarea urmează a fi aprobată de Parlament.