După o ceartă cu părinții, un băiat de 14 ani s-a apucat să-și sape un adăpost subteran la care a lucrat 6 ani. Cum arată acum

 După o ceartă cu părinții, un băiat de 14 ani s-a apucat să-și sape un adăpost subteran la care a lucrat 6 ani. Cum arată acum

Un adolescent din Spania s-a supărat atât de tare după o ceartă cu părinții, încât a decis să sape o groapă în grădina casei, în care să se refugieze. Și-a petrecut următorii 6 ani creându-și un adevărat adăpost subteran, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

Andres Canto avea 14 ani când părinții i-au spus că nu poate ieși în oraș îmbrăcat în trening. Pentru ca el s-a încăpățânat să rămână în hainele lui preferate, părinții l-au pedepsit și i-au interzis să plece de acasă. Furios, s-a apucat să sape în grădina casei din La Romana, Alicante.

Chiar dacă lucrurile s-au calmat între timp, adolescentul și-a continuat proiectul, iar acum, după 6 ani, are un adevărat refugiu subteran, cu dormitor și salon de primire.

Acum, în vârstă de 20 de ani, Andres Canto nu înțelege cu adevărat ce l-a determinat să meargă atât de departe cu ideea lui din 2015, dar este foarte mulțumit de rezultat.

„Părinții mei au vrut să-mi schimb hainele pentru a merge în oraș, dar am eu vrut să port treningul pe care îmi plăcea să-l port acasă. Mi-au spus că nu pot ieși îmbrăcat așa și le-am spus să nu-și facă griji, că mă pot distra și altfel și m-am dus în spatele casei și am început să sap”, declarat.

A continuat să sape cu târnăcopul și în zilele următoare, iar un prieten i-a adus la un moment dat un instrument pneumatic de forat care a accelerat procesul. În final, a săpat o grotă adâncă de 3 metri.

Acum, Canto intenționează să extindă și să modernizeze spațiul care are deja un sistem de încălzire, WiFi prin intermediului telefonului și sistem de sonorizare.

El a spus că temperatura în adopostul subteran este constantă, de 20-21 de grade Celsius, între mai și septembrie.

„Este minunat aici, am tot ce-mi trebuie aici. Este obositor să lucrez din cauza umezelii și a aerisirii precare, dar mi-am găsit motivația de a lucra zilnic”.

Tânărul a mai spus că întotdeauna „i-a plăcut să construiască mici colibe”, dar când era copil făcea căsuțe în copaci. „Eram un copil cu multă imaginație”, a spus el.

Canto estimează că proiectul l-a costat în jur de 50 de euro, pentru că mai toate materialele folosite la construcție au fost recuperate din curte sau foarte ieftine.

Pe măsură ce grota din pământ s-a mărit, s-a documentat și a aflat ce trebuie să facă pentru susținerea plafonului.

Canto a postat pe rețelele sociale filmări și fotografii cu adăpostul său, în care de altfel stă în cea mai mare parte a timpului. Nu se aștepta, însă, să atragă atenția autorităților.

Garda Civilă și Departamentul de Protecție a Mediului i-au făcut o vizită pentru a se asigura că grota era legală. „Au văzut că nu este nici beci,nici depozit, ci doar o colibă în pământ bine construită”, a descris tânărul concluzia incursiunii autorităților în bârlogul lui.