Ed Sheeran, Camila Cabello, Emeli Sandé și Snow Patrol vor cânta într-un concert caritabil pentru Ucraina

 Ed Sheeran, Camila Cabello, Emeli Sandé și Snow Patrol vor cânta într-un concert caritabil pentru Ucraina

Ed Sheeran, Camila Cabello și formația Snow Patrol sunt doar câteva dintre numele care vor urca pe scena unui concert caritabil, pentru ajutorarea Ucrainei. Evenimentul televizat, denumit „Concert for Ukraine” (Concert pentru Ucraina) va fi difuzat de posturile de televiziune britanice ITV şi STV, anunţă The Guardian, scrie SHOK.md, cu referire la libertatea.ro.

Camila Cabello a declarat că ceea ce se întâmplă în Ucraina îi „frânge inima”, adăugând că „pe măsură ce refugiaţii din Ucraina se alătură milioanelor de alte persoane din lumea întreagă strămutate, toţi avem o responsabilitate”.

Emeli Sandé şi Gregory Porter vor cânta, de asemenea, la concertul care va avea loc la Birmingham Resorts World Arena, pe 29 martie.

Toate încasările vor merge către Comitetul de Urgenţă (DEC) din Ucraina, care permite celor 15 dintre cele mai importante organizaţii caritabile de ajutor din Marea Britanie, inclusiv Crucea Roşie Britanică și Salvaţi Copiii Regatul Unit, să ofere hrană, apă, adăpost şi asistenţă medicală refugiaţilor din Ucraina şi din ţările vecine.

Telespectatorii vor putea dona pe tot parcursul serii, iar postul ITV s-a angajat să doneze toate veniturile din sponsorizare şi publicitate generate din transmisiune, aproximativ 3 milioane de lire sterline.

Urmează să fie anunţaţi mai mulţi interpreţi pentru evenimentul care va dura două ore și care va include, de asemenea, scurtmetraje care documentează eforturile umanitare în desfăşurare şi experienţele ucrainenilor care au scăpat de conflict.

Posturile de radio globale Heart şi Capitol vor transmite concertul în direct şi vor oferi o acoperire exclusivă.

Se pare că Ed Sheeran şi Camila Cabello vor cânta împreună la concert, după ce au colaborat anterior la piesa lui „South of the Border”, lansată în 2019 şi la noul ei single „Bam Bam”.

De la lansarea apelului DEC pe 3 martie, s-au strâns peste 200 de milioane de lire sterline, inclusiv 25 de milioane de lire sterline compensate de guvernul Regatului Unit, adică aproximativ 240 de milioane de euro.

Citește și