Ed Sheeran, Camila Cabello și alți mulți artiști, concert caritabil pentru Ucraina: S-au strâns peste 12 milioane de lire sterline

 Ed Sheeran, Camila Cabello și alți mulți artiști, concert caritabil pentru Ucraina: S-au strâns peste 12 milioane de lire sterline

 În Birmingham, Marea Britanie, s-a organizat un concert caritabil pentru ajutorarea poporului ucrainean, aflat de mai bine de o lună în război. Au urcat pe scenă staruri pop precum Ed Sheeran, Camila Cabello sau Emeli Sandé. Ucraineanca Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016, a oferit o interpretare emoționantă a piesei „1944”. În urma „Concert For Ukraine” au fost strânse 12,2 de milioane de lire sterline pentru cei care au fugit din calea războiului, scrie SHOK.md cu referire la profm.

Poveştile a doi ucraineni, citite de actorii Tamsin Greig şi Eddie Marsan, au fost acompaniate la vioară de Nicola Benedett. Tamsin Greig, actriţa din „Friday Night Dinner” a citit cuvintele Nataliei, care a petrecut trei zile adăpostindu-se într-un subsol din Harkov înainte de a fugi cu un tren supraaglomerat, aflând mai târziu că blocul ei şi universitatea au fost distruse. Marsan a dat apoi glas cuvintelor lui Artem, care a călătorit timp de patru zile pentru a ajunge în România, alături de copiii săi traumatizaţi.

Ucraineanca Jamala, aplaudată minute în șir

Jamala a fost aplaudată zgomotos când a ridicat steagul ucrainean pe care l-a ţinut în mână pe tot parcursul prestaţiei sale. Cântăreaţa a fugit din Kiev împreună cu copiii ei la începutul războiului. „A fost foarte greu, dar sunt aici. Mulţumesc foarte mult tuturor muzicienilor pentru că susţin Ucraina, pentru că sunt alături de Ucraina, deoarece este foarte important pentru noi”, a declarat ea pentru ITV înainte de concert. Cântecul ei, „1944”,  a fost inspirat de străbunica ei, care s-a numărat printre miile de tătari care au fost deportaţi cu forţa din Crimeea de dictatorul rus Stalin, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și