Elon Musk a dezvăluit că are sindromul Asperger

 Elon Musk a dezvăluit că are sindromul Asperger

Elon Musk a găzduit o ediție a emisiunii de satiră Saturday Night Live – SNL. Cu această ocazie,  miliardarul care a fondat companii precum PayPal sau Tesla a făcut o dezvăluire despre o problemă de sănătate care îi influențează comportamentul, scrie SHOK.md, cu referire la presa străină.

„De fapt, fac istorie în seara asta, ca prima persoană cu Asperger care găzduiește SNL… Deci, nu voi avea prea mult contact vizual cu audiența în această seară. Dar, nu vă faceți griji, sunt destul de bun să simulez că sunt uman”, a spus Elon Musk, preluat de BBC.com

Elon Musk A cumpărat Twitter

Astfel, miliardarul, care a devenit recent proprietarul Twitter, a vorbit şi despre modul în care se exprimă sau despre postările sale de pe reţelele sociale. Despre cele din urmă, Elon Musk a explicat că „sunt ciudate, dar aşa funcționează creierul meu”.

Despre felul, uneori ciudat, în care se exprimă, Musk a justificat că „nu am întotdeauna multă intonație sau variație în modul în care vorbesc. De aceea modul în care comunic stârnește râsul celor din jur”.

Fără să pară că are un discurs ironic, specific formatului emisiunii prezentate, Musk a mai adăugat: „Celor care se simt ofensați de asta vreau doar să le spun că am reinventat mașinile electrice și trimit oameni pe Marte într-o navă-rachetă„.

Postări ciudate în Social media

O serie de postări ciudate a atras atenția publicului, după ce Elon Musk a achiziționat Twitter: „Urmează să cumpăr Coca-Cola, pentru a readuce cocaina în băutură”, „Cumpăr Australia pentru a elibera insula-închisoare” sau „Rețeaua lui Trump mai bine s-ar numi Trompeta”.

Sindromul Asperger a devenit, în mod oficial, un diagnostic în anii 90. Persoanele cu sindrom Aspenger, o afecțiune din sectrul autismului, au dificultăți în interpretarea limbajului verbal și non-verbal și pot avea nevoie de mai mult timp pentru a procesa informațiile.

Citește și