Mărturia unei femei care a scăpat din iadul de la Mariupol: Aveam limită de o cană de apă pe zi și două linguri de orez

 Mărturia unei femei care a scăpat din iadul de la Mariupol: Aveam limită de o cană de apă pe zi și două linguri de orez

Alina Stailovskaya a oferit detalii cutremurătoare, după ce a scăpat din iadul de la Mariupol. „Eu și copiii am scăpat după trei săptămâni de bombardamente”, a spus  femeia. Aceasta a mai declarat că era nevoită să mânânce cu limită  „o cană de apă pe zi și două linguri de orez”.

„Nu pot descrie cum arată acum Mariupolul, unele case au fost rase de pe fața pământului.

Vedeam cadavre în jurul caselor, pe care locuitorii le aruncau în cratere. Pe strada centrala din cartierul nostru nu a rămas nicio casă întreagă.

În trei săptămâni nu am avut nici apă, nici lumină și nici căldură. Temperatura din casă era ca cea de afară: 0-10 grade.

Bombardamentele puternice au spart geamurile casei noastre.

Nu aveam apă de băut cu zilele, încălzeam zăpada, iar apoi o fierbeam ca să avem ce bea. Foloseam apa doar pentru gătit sau o țineam pentru copii.

Aveam limită de o cană de apă pe zi. Nu aveam nimic de mâncare. Când am reușit să gătesc orez, am pus și acolo limită, mâncam două linguri de orez pe zi.

În fiecare dimineață, la ora 4:00, începeau loviturile aeriene.

Nu am sperat să rămânem în viață. Doar ne doream ca totul să se termine.

Un tanc rusesc a venit în fața casei și a început să tragă într-un bloc vecin, apoi, au început să apară morminte în curtea blocului.

Fiica mea cea mică s-a plimbat lângă casă și a numărat cadavrele.

Rușilor nu le păsa, se distrau doar.

Au trecut două săptămâni de când am scăpat din Mariupol și copiii mei încă visează tancuri rusești și război. Eu încă mă trezesc la 4 dimineața”, a spus Alina Stailovskaya, potrivit presei străine.

 

Citește și