Elon Musk acuză Twitter de fraudă pentru că ar fi ascuns numărul mare de boți care folosesc platforma de social media

 Elon Musk acuză Twitter de fraudă pentru că ar fi ascuns numărul mare de boți care folosesc platforma de social media

După ce a fost dat în judecată de Twitter pentru că și-a retras oferta de 44 de miliarde de dolari pentru achiziționarea companiei, Elon Musk a dat, la rândul său, a acuzat compania că ar fi ascuns numărul mare de conturi false înregistrate pe platforma sa de social media, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

În ultimul episod din saga Twitter vs. Musk, echipa de avocați a șefului Tesla susține că 10% din utilizatorii activi de pe Twitter care văd reclame sunt conturi false, în condițiile în care rețeaua socială spune de mai mult timp că boții reprezintă mai puțin de 5% din toate conturile înregistrate, iar Musk a oprit procesul de preluare a Twitter la mijlocul lunii iulie până când aceste date vor fi confirmate, scrie Engadget.

Șeful Tesla și SpaceX, care folosește des Twitter, a lansat un proces agresiv de preluare a rețelei sociale în luna aprilie după ce a devenit acționarul principal al companiei.

Twitter încearcă să îl oblige pe Musk să finalizeze achiziția de 44 de miliarde de dolari a companiei

Cu toate că Twitter a acceptat oferta sa inițială, la scurt timp, cele două părți nu s-au mai înțeles cu privire la numărul de conturi false de pe platformă, Musk acuzând faptul că Twitter nu i-a oferit destule informații pentru a putea verifica numărul de boți de pe site.

Twitter i-a dat, apoi, acces total la datele interne ale companiei, dar Musk a spus Comisiei de Valori Mobiliare și Schimb că vrea să întrerupă achiziția din cauza „reprezentărilor false și înșelătoare” făcute de rețeaua socială.

În pofida faptului, că Twitter se laudă cu faptul că are 238 de milioane de „utilizatori activi zilnic”, numărul celor care chiar ajung să vadă reclamele de pe site este cu în jur de 65 de milioane mai scăzut, potrivit echipei lui Musk, informează The Wall Street Journal.

Twitter a răspuns la aceste acuzații și a spus că sunt „obiectiv false, legal insuficiente și comercial irelevante”. Compania a spus că programul folosit de Musk pentru a determina numărul de boți de pe site, Botometer, nu este un instrument de încredere, amintind incidentul în care algoritmul automat a determinat că însuși contul lui Musk a fost desemnat „foarte probabil să fie un bot”.

Procesul Twitter vs. Musk este programat pentru data de 17 octombrie și va avea loc în statul american Delaware.

Citește și