Elon Musk spune că serviciul de internet Starlink funcționează în Ucraina

 Elon Musk spune că serviciul de internet Starlink funcționează în Ucraina

Antreprenorul miliardar Elon Musk a afirmat sâmbătă, într-un mesaj pe Twitter ca răspuns la un apel al unui responsabil ucrainean, că grupul său SpaceX a activat serviciul de internet prin satelit Starlink în Ucraina şi că compania trimite echipamente în ţară, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

„Serviciul Starlink este acum în funcţiune în Ucraina. Mai multe terminale sunt pe drum”, a declarat pe Twitter patronul Tesla şi al companiei din domeniul spaţial SpaceX.

Cu zece ore mai devreme, vicepremierul ucrainean Mihailo Fedorov îl interpelase pe omul de afaceri pe reţeaua socială, cerându-i să ofere Ucrainei staţii Starlink.

„În timp ce încercaţi să colonizaţi Marte, Rusia încearcă să ocupe Ucraina! Dacă rachetele voastre aterizează cu succes din spaţiu, rachetele ruseşti atacă civilii ucraineni! Vă rugăm să furnizaţi Ucrainei staţii Starlink”, a scris sâmbătă dimineaţă responsabilul ucrainean, ministru al portofoliul digitalizării.

De asemenea, el l-a îndemnat pe Elon Musk să îi încurajeze pe „ruşii sănătoşi la cap” să se opună guvernului lor.

SpaceX a lansat vineri al doilea transport de aproximativ 50 de sateliţi Starlink destinaţi să furnizeze o conexiune la internet clienţilor din întreaga lume.

Sâmbătă, nu era clar cum utilizatorii din Ucraina aveau capacităţile la sol pentru a primi serviciul oferit de Elon Musk.

Conexiunea la internet din Ucraina a fost afectată grav de invazia rusă, în mod special în sudul și estul țării, acolo unde sunt cele mai grele lupte, a transmis, sâmbătă, observatorul de blocaje pe internet, NetBlocks. Întreruperile la rețelele de telecomunicații ucrainene ar putea afecta grupurile de apărare civilă care s-au mobilizat.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și