Emoționant până la lacrimi! Cu ce mesaj a venit Ludmila Adamciuc, mama unui copil soare, cu ocazia Zilei Internaționale a Sindromului Down

 Emoționant până la lacrimi! Cu ce mesaj a venit Ludmila Adamciuc, mama unui copil soare, cu ocazia Zilei Internaționale a Sindromului Down
0Shares

21 martie este Ziua Mondială a Sindromului Langdon-Down, prilej pentru a conștientiza problemele cu care se confruntă cei care suferă de această afecţiune. Bloggerița Ludmila Adamciuc este o tânără mamă de la noi a cărei fetiță este diagnosticată cu sindromul Down și care anual nu rămâne indiferentă față de această zi. Acesta a publicat un filmuleț emoționant până la lacrimi prin care transmite o energie pozitivă de la copiii soare, scrie SHOK.md.

„Începe o nouă zi din viața mea

e o zi importantăvreau să mă pregătesc de ea cum se cuvine

o să mă spăl pe fațăo să mă dau cu cremă

o să mă pieptănși o să mă aranjezca să fiu cât mai frumos

o să mănânc binemama mea gătește foarte gustos

și eu gătesc uneoridar și mai gustos aduce curierul

o să îmi pregătesc și casa de sărbătoare

ador când avem oaspețicând mă simt iubit, și sunt cu oamenii dragi

până vin ei am timp să mă joc

să învăț

să repet cântecelele mele preferate

o să le cânt

sunt sigur că mama sau bunica au pregătit un tort

m-aș bucura dacă cineva mi-ar aduce cadouri

îmi plac cadourile

îmi place atenția

dar ador și să fiu de ajutor

să mă simt liber

iubit

apreciat

să fiu alături de prieteni

să fiu cine sunt

să învăț cine sunt

ca și fiecare copil de pe acest pământ”, a scris Ludmila Adamciuc pe pagina sa de Instagram.

Sindromul Down este o boală genetică cromozomială ce afectează un copil din aproape o mie la nivel mondial. Cel care a descris sindromul pentru prima oară, în anul 1866, a fost medicul britanic John Langdon Down. În 1959, pediatrul și geneticianul francez Jerome Lejeune a descoperit că Sindromul Down era cauzat de prezența unui cromozom 21 suplimentar, rezultând astfel un număr de 47 de cromozomi, față de 46, cât are un om în mod normal.

Astfel, perechea de cromozomi 21 conține unul în plus. Din această cauză, sindromul este cunoscut și sub denumirea de trisomia 21 sau mongolism. Gradul de dizabilitate diferă de la o persoană la alta și este greu de apreciat în momentul nașterii, cum va evolua manifestarea acestei boli în viitor.

0Shares

Gritco Adriana

https://shok.md/