ULTIMA ORĂ! Școlile din Chișinău trec în regim online! Ce se întâmplă cu grădinițele

 ULTIMA ORĂ! Școlile din Chișinău trec în regim online! Ce se întâmplă cu grădinițele

De luni, 22 martie, toate școlile din Chișinău trec în regim online pe o perioadă nedeterminată. Anunțul a fost făcut de către primarul capitalei, Ion Ceban, astăzi, în urma ședinței Comisiei Municipale Extraordinare de Sănătate Publică, scrie SKOK.MD, cu referire la UNIMEDIA.

„În mare parte, în cadrul ședinței a fost transpusă hotărârea Comisiei Naționale și au fost adăugate unele măsuri caracteristice pentru Chișinău și anume: de luni toate școlile trec în regim online pe o perioadă nedeterminată.

Cu o solicitare vom veni către autoritățile centrale, pentru a ne oferi vaccinuri pentru cadrele didactice, astfel ca în această perioadă să imunizămprofesorii”, a declarat primarul capitalei.

Ion Ceban a mai precizat că instituțiile preșcolare vor continua să activeze în regim obișnuit, iar în cazul în care vor fi depistate noi cazuri de Covid-19, se va iniția testarea rapidă a celorlalți membri din grădinițele unde vor fi detectate cazurile.

Totodată, Comisia Municipală Extraordinară de Sănătate Publică a decis că slujbele în lăcașele sfinte se vor desfășura afară începând cu data de 1 aprilie.

Piețele, centrele comerciale și localurile HORECA în municipiu vor activa potrivit deciziei luate de Comisia Națională, cu programul stabilit, iar condițiile și măsurile de protecție pe tot teritoriul rămân neschimbate, termometria, dezinfectarea și purtarea măștilor. Astfel, vor fi efectuate controale și aplicate amenzi dacă vor fi depistate abateri de la hotărâre.

Gritco Adriana

https://shok.md/