„Este ca un mic erou național”: O tenismenă din Moldova a ajuns mascota turneului din Antalya, după ce a prezentat țara de una singură

 „Este ca un mic erou național”: O tenismenă din Moldova a ajuns mascota turneului din Antalya, după ce a prezentat țara de una singură

„Este ca un mic erou național”, scrie Federația Internațională de Tenis despre o mică tenismenă din Moldova care a reprezentat țara de una singură la Campionatele ITF/Tennis Europe 14 & Under din Turcia, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

În timp ce celelalte 10 națiuni participante au sosit la sfârșitul lunii februarie cu un antrenor, o echipă de jucători și un anturaj de susținere, Iana Semichina, cu vârstă de 14 ani, a venit la Antalya pentru a concura singură sub steagul Republicii Moldova, după ce coechipierii ei au fost blocați, după ce Moldova și-a închis spațiul aerian din cauza situației din Ucraina.

Iana a participat la un turneu din apropiere de Paris cu o săptămână înainte și a putut zbura direct în Turcia, în timp ce compatrioții ei din Moldova și-au văzut planurile date peste cap.

„Mergeam în Turcia pe 24 februarie, exact când a început invazia”, a spus Vitor Cabral, ofițerul de dezvoltare al ITF pentru Europa. „Am primit un telefon de la echipa din Moldova care mi-a spus că toate zborurile au fost blocate și nu au putut trimite o echipă.”

Din fericire, Iana Semichina a putut zbura de la Paris și a fost foarte fermă, reușind să facă față situației create. Ea a călătorit la Antalya cu mama ei, antrenoare de tenis, care a devenit forțată de circumstanțe căpitanul echipei moldovenești, și s-a aliniat alături de toate celelalte echipe pentru a purta steagul națiunii sale într-o scenă deosebit de emoționantă.

„Sunt două evenimente la Campionatele de Dezvoltare – un 12 & Under și un 14 & Under, așa că toate statele au participat la ceremonia de deschidere cu echipe destul de mari”, a mai spus Cabral. „Moldova a fost reprezentată de această fetiță care ținea în mână doar placa cu numele țării ei”.

Semichina a demonstrat maturitate și pe teren, ajungând în semifinalele probei și, în cele din urmă, câștigând play-off-ul pentru locul trei după ce a învins-o pe turca Esila Toklu în seturi consecutive.

Nu-i rău, având în vedere că ajunsese la eveniment fără echipamentul potrivit. „Ea venea de la un altă țară, așa că nu avea tot echipamentul potrivit”, a spus Cabral.

Astfel, mica noastră tenismenă a devenit mascota evenimentului.

Citește și